20.07.2024

În Germania, poliția a arestat o bandă de hoți de campere

În Germania, poliția a arestat o bandă de hoți de campere. Pagubele sunt de nivelul milioanelor de euro.

Foto: picture alliance/dpa

În Renania de Nord-Westfalia din Germania, a crescut anul trecut numărul furturilor de autorulote. Poliția anchetează o lovitură a unei bande de hoți de 15 persoane. Un telefon mobil securizat îi pune pe anchetatori pe drumul cel bun.

Banda a furat mașini în valoare de mai multe milioane de euro.

În Krefeld a fost fondată, la inițiativa Oficiului Poliției Penale de Stat, Comisia Centrală de Investigații „California”. Acestă comisie a raportat, după 7  luni de cercetare, un succes spectaculos: a fost capturată o bandă de 15 indivizi. Presupusul șef de bandă, în vârstă de 44 de ani și un alt suspect principal de 32 de ani sunt în arest. Ambii fuseseră deja acuzați de furturi grave, a declarat procurorul Axel Stahl. Pe inculpați îi așteaptă 10 ani de închisoare. 4 suspecți sunt căutați cu mandate de arestare. Suspecții sunt polonezi.

Înregistrări video prezintă metoda de lucru a bandei.

S-au demontat garduri, sisteme electronice de supraveghere, s-au manipulat închizători”– a declarat anchetatorul Holger Sauren.

Inculpații căutau autorulotele cele mai scumpe. Hoții stăteau până la 5 ore la dealeri prefăcându-se că vor să închirieze autorulote. S-au furat și 8 campere într-o noapte cu o valoare medie de 50.000 euro/autorulotă.

Camperele erau duse apoi rapid în Polonia. Nouă dintre suspecți au fost prinși la granița cu Polonia în încercarea de a trece peste granița autorulotele respective. Alți suspecți au fost găsiți prin probe ADN de la fața locului. Pe mobilul găsit la locul faptei s-au găsit poze, video-uri și indicii asupra celor care au contribuit la furturi.

Inculpatul de 44 de ani a fost prins în Dortmund în timpul unei fapte, în timp ce cel de 32 de ani se ocupa de vânzarea autorulotelor și încerca să recruteze șoferi.

La transportul autorulotelor au ajutat autoturisme însoțitoare care trebuiau sa ducă camperele furată pe căi cât mai sigure și să evite controalele poliției. Au acționat cu antemergători. În total au avut loc 72 de furturi de autovehicule.

S-au furat 49 de autorulote și rulote, 3 transportoare de cai, 6 camioane, 3 autoturisme și 11 autoutilitare. Prejudiciul a fost de 3,7 mil euro.

Sursa: https://www.n-tv.de/panorama/Polizei-fasst-Bande-von-Wohnmobil-Dieben

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Save the date – primul festival de caravaning din România

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857