24.07.2024

Închirierea de autorulote poate crește pe termen lung, însă cu anumite condiții

De mai bine de două luni de zile ne confruntăm cu o criză cauzată de un virus. Pe lângă numeroasele efecte negative care au venit la pachet cu pandemia „vedetă”, închirierea de autorulote poate crește pe termen lung, însă cu anumite condiții.
Este foarte probabil ca cererea pentru acest tip de vehicule recreaționale să crească. Atenția multor iubitori de călătorii s-a canalizat în ultima perioadă asupra acestui tip de turism – cu rulota/autorulota, deoarece există câteva avantaje principale: libertatea de a călători unde vrei și când vrei (flexibilitate), confort și probabil asul din mânecă în această perioadă, posibilitatea facilă de distanțare socială.
Dacă cererea pentru acest tip de bunuri și servicii va fi mai mare în perioada următoare (privilegiu pe care puține domenii îl au) operatorii din acest domeniu trebuie să dea dovadă de etică profesională.
„Avem șansa de a convinge și chiar fideliza acele persoane care aveau dubii dacă să meargă sau nu într-o asemenea vacanță sau chiar persoanele care nici măcar nu descoperiseră pană în acest moment această variantă de a călătorii. Ori, să-i convingem, stă în puterea noastră prin atitudinea pe care o vom avea în următoarea perioadă” ne spune Cosmin Albu de la Tadam Caravan din Sibiu.
„Dar, acest lucru nu înseamnă să mărim tarifele sau să adăugăm condiții suplimentare de utilizare pe motiv că va exista un exces de cereri (conform anumitor surse). Acest lucru este de nedorit. Putem însă să începem prin a ne pune în locul celor care ne vor călca pragul și să vedem ce nevoi au de la un astfel de serviciu și cum putem satisface cel mai bine aceste dorințe. Prin simplul fapt că le oferi oamenilor informații cât mai corecte despre ce înseamnă vacanța cu autorulota și că admitem că o călătorie cu aceasta încărcată la capacitate maximă este mai puțin plăcută decât utilizarea aceluiași echipament de către o singură familie (2 adulți și copii), nu le va crea așteptări false. Să încercăm să nu mai promovăm acest tip de turism ca fiind unul de buget și că împărțirea cheltuielilor la numărul maxim de turiști posibili de a fi acomodați într-o autorulota aduce cu sine și împărțirea confortului. Să promitem mai puțin și sa oferim mai mult, acesta ar trebui să fie moto-ul! Pentru turiști nu trebuie să fim numai niște buni vânzători ci niște buni consilieri pentru ca ei să aibă o experiență cât mai reușită și să își dorească să o repete sau să ne recomande mai departe. În industria turistică, este foarte importantă recomandarea și un client mulțumit poate atrage după sine alte persoane care să-și dorească să încerce acest timp de vacanță.” a completat Cosmin Albu.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține proiectul independent RVTravel.eu prin: https://paypal.me/RVTravelRomania Revolut: +40 746 840 857

Vacanțele în Grecia doar cu „pașaport de sănătate”?

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857