22.04.2024

iNDUS – sistemul inteligent pentru toaletă, lansat de Thetford

Thetford, producătorul de echipamente pentru autovehicule recreaționale, a lansat un nou sistem inovator inteligent pentru toaletă, denumit iNDUS, care este mai intuitiv și permite o medie de șapte zile între golirea rezervoarelor de ape uzate

Thetford a introdus noul sistem de „epurare” pentru autorulote, sistem complet integrat, pentru a oferi timp de utilizare mai lung înainte de golirea rezervoarelor de apă uzată, pentru a fi mai igienic în utilizare și mai ușor de administrat prin intermediul unei aplicații dezvoltată pentru telefoanele inteligente.

Cercetările efectuate de Thetford au indicat faptul că autovehiculele își goleau adesea caseta de toaletă la fiecare două-trei zile, pentru că au crezut că rezervorul este plin sau nu se află în apropierea unui punct de deversare. De asemenea, datorita lipsei de acuratețe a martorilor de nivel din rezervoarele de ape gri, și acestea erau golite mai des decât era necesar. Compania a vrut să crească autonomia autorulotei din aceasta perspectivă.

Sistemul combină patru elemente: o toaletă maceratoare, un modul de dozare automată a aditivilor de toaletă, un modul de golire simplu de utilizat, pentru deversarea atât a rezervorului de ape gri cât și a celui de ape negre și o aplicației pentru monitorizarea nivelurilor rezervoarelor reziduale și de aditivi cât și pentru găsirea cu ușurință a stațiilor de golire din apropiere.

Pentru curățarea toaletei, sistemul va selecta apa din rezervorul gri, recurgând la utilizarea apei proaspete doar în situația în care rezervorul de ape gri este gol, astfel putând fi făcute economii considerabile de apă.

Deoarece această toaletă nu se mai bazează pe o casetă poziționată dedesubt, producătorii au și un grad mai mare de flexibilitate în proiectarea autorulotelor.

Cei 3 aditivi care țin mirosurile neplăcute la distanță sunt biodegradabili și vor doza doar cantitatea necesară de aditiv pentru ca utilizarea sistemului să fie economică. În condiții de utilizare normală, un set de trei cartușe asigură funcționarea sistemului pentru aproximativ patru săptămâni. Prețul aditivilor este de aproximativ 23 de euro pentru un set complet, iar aditivii individuali costă 11,95 €.

Când vine vorba de evacuarea apelor reziduale, o trapă laterală a autovehiculului oferă acces la un sertar care glisează. Pentru evacuarea apei, se așază dispozitivul de evacuare pe punctul de scurgere și la o apăsare de buton, începe procesul de golire al apelor uzate.

Rezervorul de apă neagră se golește primul iar apoi este evacuat cel de ape gri, pentru curățarea punctului de golire.

Aplicația vă va anunța atunci când procesul este finalizat, astfel încât să vă continuați drumul. Conform informațiilor furnizate de Campercontact, în prezent există 25.000 de locații în toată Europa pentru descărcarea atât a apei gri cât și cea neagră având o singura canalizare.

Multe puncte de golire a toaletelor au sisteme comune de deversare, ajung  în același sistem de canalizare ca și apa gri, însă cele două metode de golire au fost dezvoltate pur și simplu pentru că metodele de golire ale celor două rezervoare existente în prezent sunt diferite. Potrivit companiei, acest sistem poate fi golit oriunde exista racord la canalizare. iNDUS nu mai este un concept, deoarece a fost integrat în noua clasă Bürstner Elegance A, care urmează să fie lansată în următoarele luni. Compania se așteaptă să integreze acest sistem în următorii ani pe majoritatea autorulotelor, deoarece sistemul poate fi montat atât în ​​autorulotele cu podea simplă cât și pe cele cu podea dublă și chiar și în vanuri. Dimensiunile rezervoarelor vor fi stabilite de producătorii de autorulote în funcție de necesități. Thetford anticipează că unele companii vor reduce dimensiunea acestor rezervoare pentru a îmbunătăți cifrele de sarcină utilă.

Deși este puțin probabil ca sistemul să poată fi montat pe autorulotele existente, este posibil ca unele componente, cum ar fi modulul automat de dozare, să devină adaptabile pentru sistemele deja existente.

Există, de asemenea, planuri de a dezvolta un sistem utilizabil și atunci când autorulota este utilizată mai mult timp staționar, care sa includă un rezervor suplimentar care să poată fi golit manual sau cu o extensie a furtunului de golire.

Contributor: Cosmin Albu

Susține proiectul independent RVTravel.eu prin:

https://paypal.me/RVTravelRomania sau Revolut: +40 746 840 857

Angajații Laika au donat 12.000 de euro pentru medici

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857