16.04.2024

Italia – Solicitare de a include autorulotele printre vehiculele cu TVA redus pentru familiile cu persoane cu handicap

Asociația italiană Assocamp este cea mai mare rețea din Italia pentru protejarea și diseminarea culturii turismului în aer liber. Aceasta organizează evenimente, are inițiative și publicații menite să ofere membrilor săi și altora, instrumente utile de comunicare și protecție.

Legislația din Italia prevede că persoanele cu dizabilități pot achiziționa autoturisme cu o reducere a tva-ului cu 4%. Dar regula nu este valabilă și pentru cumpărarea unui camper.

În acest sens, Assocamp a trimis la Ministerul de resort o cerere prin care se solicită ca avantajul de 4% din tva să se aplice și în cazul achiziționării de autorulote pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru autocaravane (vehicule care au o caroserie specială cu modificari permanente pentru a putea transporta până la 7 persoane, șoferul inclus), există doar posibilitatea de a a avea o reducere în caz că ai un venit mic.

„Având în vedere cele prezentate ne adresăm în vederea solicitării de tva 4% la achiziționarea unei autocaravane dar și cheltuielilor aferente modificărilor ulterioare pentru adaptarea în functie de cerința specifică dizabilității de care are nevoie familia” se arată în scrisoarea către Minister.

Suntem portavocea numeroaselor cereri făcute de familiile care au în componență persoane cu dizabilități și au această speranță de a beneficia de TVA redus, întrucat în aceasta nouă situație pandemică, își doresc cu atât mai mult să poată achiziționa un autovehicul (autocaravană) care permite familiei să se bucure de o vacanță în plină libertate” spune Ester Bordino Președinte Assocamp.

„Asociații noștrii se comfruntă frecvent cu situații în care familiile, din cauza unui membru care are afecțiuni dizabile, trebuie să facă sacrificii extrem de mari, familii care își doresc să se alăture turismului în aer liber devenind camperiști, dar sunt în dificultate când vine vorba de achiziție. Disabilitatea este o durere inevitabilă și deseori extrem de solicitantă pentru cine este alături de acea persoană, susținând și oferind afecțiune și demnitate” se specifică în documentul trimis oficialităților.

Atașată este scrisoarea trimisă doamnei senator Erika Stefani, ministrul pentru dizabilități de către Assocamp – Lettera Ministro per le Disabilità Senatrice Erika Stefani

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Sfaturi și echipamente de siguranță pentru autorulote

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857