16.04.2024

Knaus Tabbert AG a anuțat cifrele financiare ale anului 2020 – record de solicitări pentru 2021

Knaus Tabbert AG, unul dintre principalii producători de vehicule de agrement din Europa, intră în exercițiul financiar 2021 cu o creștere record a tuturor indicatorilor financiari cheie.

■ Volumul comenzilor se dublează la 624 milioane EUR față de anul precedent

■ Veniturile cresc cu 9,2 la sută, până la 238,9 milioane EUR

■ EBITDA ajustat crește substanțial cu 21,8 la sută, până la 28,1 milioane EUR

■ Marja EBITDA (ajustată) se îmbunătățește cu 1,3 puncte procentuale, până la 11,8 la sută

■ Profitul net consolidat de 16,1 milioane EUR depășește cifra anului precedent (12,4 milioane EUR) cu 29,8 la sută

■ Flux de numerar gratuit de 31,4 milioane EUR, de asemenea, semnificativ mai mare decât în ​​anul precedent (23,5 milioane EUR)

■ Knaus Tabbert confirmă prognoza pentru întregul an 2021

În primele trei luni ale exercițiului financiar curent, compania a înregistrat o creștere de 9,2% a veniturilor la 238,9 milioane EUR (2019: 218,8 milioane EUR). La 28,1 milioane EUR, EBITDA ajustat a crescut cu 21,8 la sută comparativ cu cifra din anul precedent de 23,1 milioane EUR.

„Trăim o creștere profitabilă și ne intensificăm cursul de creștere! În primele trei luni ale acestui an, am reușit din nou să creștem atât veniturile, cât și EBITDA ajustat. Ofensiva noastră de creștere va crea aproape 600 de noi locuri de muncă doar în 2021, și vor fi însoțite de investiții substanțiale în locațiile și produsele noastre”, explică Wolfgang Speck, CEO Knaus Tabbert. „Clienții noștri, dealerii și companiile de închiriere sunt încântați de produsele mărcilor noastre WEINSBERG, TABBERT, T@B, KNAUS și MORELO! Mulțumită cererii ridicate pentru vehiculele noastre de agrement, începem primul nostru exercițiu financiar complet după IPO, cu comenzi de peste 18.000 de unități – cea mai mare creștere din istoria Knaus Tabbert.”

Cererea puternică de caravaning crește veniturile în perioada de raportare

Segmentul Premium, care cuprinde mărcile KNAUS, TABBERT, WEINSBERG și T@B, a înregistrat o creștere a veniturilor la 203,8 milioane EUR (anul precedent: 189,8 milioane EUR). Pe segmentul Luxury, care este deservit de marca MORELO, Knaus Tabbert și-a majorat substanțial veniturile cu 21,0%, până la 35,1 milioane EUR.

EBITDA ajustat arată o îmbunătățire supra-proporțională

Înainte de cheltuieli unice și elemente speciale, EBITDA ajustat se ridica la 28,1 milioane EUR, reprezentând o creștere de 21,8 la sută (anul precedent: 23,1 milioane EUR). La 11,8%, marja EBITDA ajustată a fost cu 1,3 puncte procentuale peste valoarea anului precedent. Incluzând cheltuielile unice, EBITDA în perioada de raportare sa îmbunătățit cu 20,5 la sută, până la 27,6 milioane EUR (anul precedent: 22,9 milioane EUR).

EBITDA ajustat a fost de 23,1 milioane EUR (anul precedent: 18,4 milioane EUR); marja EBIT a atins 9,7 la sută. După deducerea costurilor și impozitelor financiare, profitul net se ridică la 16,1 milioane EUR (anul precedent: 12,4 milioane EUR).

În primele trei luni ale anului 2021, Knaus Tabbert a generat fluxuri de numerar pozitive din activitățile operaționale în valoare de 36,5 milioane EUR, comparativ cu 27,5 milioane EUR în aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere a rezultat atât dintr-o creștere semnificativă a venitului net consolidat cu 29,8 la sută la 16,1 milioane EUR în primele trei luni, cât și din reducerea suplimentară a fondului de rulment. Fluxurile de numerar din activitățile de investiții au crescut la 5,1 milioane EUR în primul trimestru, comparativ cu 4,0 milioane EUR în aceeași perioadă a anului precedent. Au avut loc ieșiri semnificative de numerar în legătură cu investițiile planificate pentru creșterea capacităților de producție la fabricile din Jandelsbrunn (GER), Schlüsselfeld (GER) și Nagyoroszi (HU).Forța de muncă totală a grupului – inclusiv ucenici și lucrători temporari – a crescut de la 2.887 în aceeași perioadă a anului precedent la 3.237 la 31 martie în perioada de raportare 2021.

„Baza noastră financiară puternică va deschide o gamă largă de opțiuni de creștere în viitor și ne va oferi un grad ridicat de flexibilitate pentru a răspunde provocărilor”, spune Marc Hundsdorf, Director financiar al Knaus Tabbert. „Pe lângă continuarea creșterii constante a cifrelor noastre financiare cheie, accentul nostru în 2021 va fi pe implementarea strategică a obiectivelor nefinanciare – în special în zona ESG – pentru a face ca partajarea Knaus Tabbert să fie și mai atractivă și mai cunoscută de către un public larg grup de investitori.”

Cererea mare asigură siguranța planificării pentru anul financiar curent 2021

Numărul total de vehicule vândute în primele trei luni ale anului 2021 s-a ridicat la 7.088, comparativ cu 6.853 în anul precedent. Creșterea puternică a vehiculelor utilitare (dubelor) care rulează (camper-vanuri modernizate) reflectă accentul strategic al companiei pe vânzarea de vehicule motorizate de înaltă calitate. Cu un număr de CUV-uri (Caravaning Utility Vehicles) vândute ajungând la 1.735 (anul precedent: 1.335), Knaus Tabbert a stabilit un nou record în această categorie. Modelul KNAUS BoxStar are o cerere deosebit de mare.

În plus, un restant de comenzi record de 18.860 de vehicule precomandate la 31 martie 2021 oferă un grad ridicat de siguranță financiară pentru anul curent 2021 și ulterior. Acest lucru este valabil mai ales având în vedere mediul pozitiv susținut din jurul caravanelor, care se confruntă cu o popularitate crescândă în rândul tinerilor și cu o tendință în creștere către turismul regional.

Knaus Tabbert este convins că va putea satisface cu succes creșterea suplimentară a cererii de vehicule de agrement pe piața europeană în creștere.

Platforma de închiriere RENT AND TRAVEL are un început reușit pentru sezonul de închiriere 2021. La sfârșitul perioadei de raportare, 31 martie 2021, rezervările au crescut cu 19,6%, până la 6.624, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Această creștere demonstrează că RENT AND TRAVEL a fost lansat exact la momentul potrivit, în urmă cu aproximativ patru ani. Mai mult, Knaus Tabbert atrage din ce în ce mai mult un public mai tânăr către această activitate de agrement în spiritul unei „economii comune”.

Perspectivă pentru exercițiul financiar 2021

Pe fondul evoluțiilor până în prezent în exercițiul financiar curent, Knaus Tabbert își confirmă previziunile pentru întregul an 2021, așa cum a fost comunicat în Raportul anual la 31 martie 2021. În consecință, pe baza unei evaluări antreprenoriale prudente, Consiliul de administrație anticipează o creștere a veniturilor în intervalul 20 – 22% pentru 2021.

„Ne așteptăm, de asemenea, la o creștere semnificativă a EBITDA ajustat în ciuda creșterilor anticipate ale costurilor materiale, a întreruperilor producției din cauza blocajelor de livrare la furnizorii noștri și a cheltuielilor de pornire rezultate din creșterea producției. Marja EBITDA ajustată va fi aproximativ la nivelul anului precedent de aproximativ 8%. Pentru următorii ani, ne așteptăm ca dinamica creșterii să rămână ridicată. Economiile de amploare și de scară din cadrul grupului ar trebui să conducă la o îmbunătățire constantă a calității rezultatelor. Această prognoză se bazează pe presupunerea că nu vor exista opriri majore legate de coroană sau întârzieri în producție dincolo de restricțiile actuale, de ex. din cauza problemelor din lanțurile de aprovizionare sau a măsurilor guvernamentale suplimentare.” Informează printr-un comunicat de presă Knaus Tabbert AG.

Foto: Knaus Tabbert AG

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Energia electrică și accesorii pentru călătoria cu autorulota

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857