20.04.2024

Lockdown temporar la nivel național în Austria

Oficiul Național de Turism al Austriei informează turiștii, inclusiv cei care călătoresc cu autorulota, că Austia intră în lockdawn temporar. 

Au început să apară ofertele la închirieri autorulote care promovează turismul cu autorulota de 1 decembrie și la târgurile de Crăciun în Viena sau alte orașe din Europa. Înainte de a planifica o vacanță cu camperul în această perioadă, este bine să vă informați despre condițiile de călătorie în țara de destinație.

Austria intră temporar în lockdown național

La fel ca majoritatea țărilor europene, Austria înregistrează incidențe în creștere și reacționează ferm la evoluția actuală: de luni, 22 noiembrie, va intra în vigoare un lockdown la nivel național. Această izolare afectează persoanele vaccinate și nevaccinate, se aplică pentru maximum 20 de zile, se evaluează după 10 zile și se încheie cel târziu pe 13 decembrie. Călătoriile turistice, inclusiv cu autoruloa în Austria nu sunt posibile în perioada de lockdown, informează Oficiul Național de Turism al Austriei.

În calitate de țară-gazdă responsabilă, Austria s-a pregătit cât mai bine posibil pentru turismul de iarnă cu măsuri, precum regula 2-G (vaccinat sau vindecat). Cu toate acestea, situația actuală face necesar un lockdown ca măsură pe termen scurt în vederea scăderii ratei de infecție. Austria va începe sezonul de iarnă de îndată ce situația generală o va permite.

Declarație Lisa Weddig, directorul Oficiului Național de Turism al Austriei
Din punct de vedere turistic, lockdown-ul acesta este extrem de dureros. Cu toate acestea, este necesar având în vedere rata actuală de infectare. Există încă un mare interes pentru sărbătorile de iarnă în Austria. Suntem în continuare încrezători că sezonul de iarnă în Austria va fi posibil cu măsurile de siguranță corespunzătoare, de îndată ce situația se va îmbunătăți. Gazdele Austriei au acționat deja responsabil vara aceasta și vor continua să facă acest lucru și iarna.”

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Deplasările cu autorulotele sunt posibile în anumite condiții. Redeschiderea frontierelor în Europa

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857