16.04.2024

Lovitură dură pentru Suisse Caravan Salon, autoritățile au decis să închidă târgul

Lovitură dură pentru BennEXPO, expozanți, furnizorii și partenerii Suisse Caravan Salon. Daca ieri târgul de autorulote și rulote din Berna, Elveția era în plină desfășurare, aseară oficialitățile din cantonul Berna au decis să închidă salonul. 

Datorită interzicerii târgurilor comerciale, decizie luată la miezul nopții de către consiliul guvernamental al cantonului Berna și care a intrat în vigoare astăzi, BERNEXPO trebuie să anuleze salonul de autorulote care are loc în prezent cu efect imediat. „Este absolut de neînțeles să forțezi un târg comercial în desfășurare, cu un concept de protecție aprobat să se oprească după două zile de succes și sigure fără informații prealabile. Târgul de cariere și formare BAM este, de asemenea, afectat de această decizie.” au declarat organizatorii.  Decizia Hau-Ruck a consiliului guvernamental este catastrofală pentru centrul de expoziții din Berna. Aceasta cauzează pierderi masive pentru BERNEXPO și expozanți și, nu în ultimul rând, pune în pericol încrederea în locația evenimentului Berna.

Suisse Caravan Salon ar fi trebuit să aibă loc până pe 26 octombrie. Datorită conceptului de eveniment strict și extins aprobat de autorități, primele două zile ale evenimentului s-au putut desfășura cu succes și fără riscuri pentru cei prezenți în ciuda Corona.
„Desigur, securitatea sănătății este prioritatea noastră principală. Prin urmare, am luat toate măsurile necesare în acest sens. Și tocmai de aceea decizia este de neînțeles” spune Jennifer Somm, CEO BERNEXPO. În primele zile ale târgului, reglementările de protecție de anvergură au fost respectate într-o manieră exemplară de către toți cei prezenți, iar feedback-ul vizitatorilor și al expozanților a fost extrem de pozitiv. „În primele două zile ale târgului, am furnizat dovezi că evenimentele cu un concept strict de protecție pot fi desfășurate în siguranță și cu succes”, continuă Jennifer Somm.

Decizia consiliului guvernamental lovește extrem de greu nu numai BERNEXPO, ci și expozanții și partenerii târgului. În special, expozanții la actulul Suisse Caravan Salon sunt profund șocați după două zile de succes la târg și trebuie să se aștepte și la pierderi financiare majore. „Toți – BERNEXPO, asociația, expozanții, precum și furnizorii și partenerii – am petrecut luni întregi pregătindu-ne foarte intens pentru un târg comercial sigur. Prin urmare, decizia bruscă nu numai că are ca rezultat pierderi financiare masive, dar înseamnă și o pierdere masivă de încredere în locația din Berna.”
Persoanele cu bilete plătite pentru zilele rămase din Suisse Caravan Salon vor primi banii înapoi informează organizatorii printr-un comunicat de presă.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

O oază de verdeață lângă București – camping Belvedere

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857