24.07.2024

Modificări legislative în Bulgaria în privința campării pe dune

„Consiliul de Miniștri al Bulgariei a aprobat proiectul de modificare a Legii privind structura litoralului Mării Negre, iar amendamentele vor fi înaintate parlamentului, a anunțat Ministerul Turismului din Bulgaria.

În ciuda numeroaselor opinii negative din partea bulgarilor și a organizațiilor civile, documentul a fost adoptat fără modificări specifice și urmează să fie votat în parlament. Unul dintre cele mai apreciate texte este interdicția din Art. 17a pentru instalarea de accesorii de plajă (prosoape de plajă, umbrele etc.) și corturi, precum și trecerea, parcarea și șederea vehiculelor, rulotelor și remorcilor pe dune din zona A, zona B sau în zonele urbane după limitele din zona A.

Se prevăd și sancțiuni pentru încălcarea interdicției de mai sus. Ei sunt bine de la 250 la 500 de euro pe persoană fizică pentru plasarea accesoriilor de plajă și a corturilor pe dune și amendă de la 500 la 1500 de euro pentru fiecare persoană fizică pentru trecere sau parcarea unui vehicul rutier pe dune.

Proiectul de lege include, de asemenea, sancțiuni pentru operatorii de plajă dacă nu oferă acces echivalent pentru plasarea gratuită a accesoriilor de plajă de către vizitatori, precum și sancțiuni pentru o persoană care, încălcând legea, limitează dreptul cetățenilor la liber și acces liber la plajele de mare.”

Ne informează Veselin Valev – Camping.bg

Aragaze portabile pentru outdoor – pescuit, camping, drumeții

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857