20.07.2024

O nouă firmă de închirieri autorulote în Brașov

Piața de închirieri autorulote este în continuă mișcare în România. Dacă în urmă nu cu mult timp aflam că două firmele de închirieri au încheiat această activitate, de curând am aflat de o nouă firmă de înhirieri autorulote în Brașov.

Am stat de vorbă cu Sorin Brailescu, managerul firmei de închirieri autorulote Sun Camper.

„Povestea noastră începe cu mai bine de 15 ani în urmă când eram într-una din vacanțe, împreună cu familia în Italia. Se întampla undeva în zona Milano unde mergeam la o ruda mai apropiată care locuiește lângă un mare centru de închirieri rulote și autorulote. Mi-au atras atenția întrucât sunt niște autovehicule deosebit de frumoase ,,bijuterii pe roți’’, mai mult – eu fiind de mic un iubitor al autovehiculelor. De tânăr am fost atras de mașini astfel că mai târziu m-am îndreptat spre această ramură a industriei și anume am terminat facultatea de Autovehicule rutiere la Brașov.

În acea vacanță am hotarat împreună cu soția și baiețelul nostru să închiriem un camper. Zis și făcut, am mers împreună cu cumnata mea care era stabilită în Italia, aceasta cunoscându-l pe unul din administratorii parcului de închirieri care ne-a facilitat închirierea unei autorulote ,,Premium” pentru acea perioadă. Au urmat apoi câteva zile însorite  de cutreierat prin peninsulă. Cred că a fost cea mai frumoasă vacanță pe care am petrecut-o împreună cu familia având un sentiment de libertate și de unitate, se zice că membrii unei familii care pot să mănânce ceapă laolaltă sunt fericiţi. Pentru moment, ei sunt separați de lume, iar aspirațiile lor sunt în armonie. Atunci am realizat că suntem o familie și nu orice familie, cea mai ,,fericită familie”. Din acel moment vacanțele noastre „s-au mutat’’de mai multe ori din hotelurile de 4-5* în Camperul Alb, care ne-a unit din ce în ce mai mult.

Am visat mult la o autorulotă personală, dar situația financiară nu îmi permitea acest lucru și așa m-am hotărât să-mi împlinesc acest vechi vis, ca în viitor să-mi achiziționez o autorulotă cu care să pot cutreiera lumea și… uite așa mi s-a îndeplinit dorința, achiziționând două autorulote noi marca Fiat Ducato Rimor Seal 5.

Doresc să  înfiintez o mica flota pentru început de câteva campere pe care să le închiriez, acestea  aducând bucurii și altor familii, totodată încercând un nou business care să îmi aducă și un mic venit.

Compania se numește SUN CAMPER – numele fiind asemănat soarelui, cel mai strălucitor astru, care îmi aduce aminte de fabuloasele răsărituri pe care le admiram când ne trezeam dimineața în camper. Soarele nu este nimic altceva decât steaua dimineții. Pentru mine zilele însorite sunt și cele mai fericite, totodată încărcându-mă cu multă energie. Să îl citez pe Wilma Rudolph care spunea „Pot să fac orice atunci când soarele străluceşte deasupra mea: nici un munte nu este prea înalt pentru mine, nici un necaz prea dificil pentru a-l depăşi.” Și uite așa soarelui i s-a alăturat cel mai frumos autovehicul creeat vreodată – camperul.

Ca zonă de acoperire este deocamdată Brașovul și împrejurimile acestuia.

Pe viitor doresc să măresc flota și chiar și o colaborare cu alte firme de închirieri autorulote.”

Sorin Brailescu – SunCamper

Mai multe informații pe site-ul Sun Camper.ro

VANgabond.eu – motorhome travel Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857