24.07.2024

Peste 1000 de RV-uri au participat la demonstrația de la Berlin

Câteva sute de autorulote și rulote s-au adunat sâmbătă la Berlin cu bannere precum „Camping în loc de mall” pentru a demonstra în favoare deschiderii campingurilor. 

Sâmbătă, 17 aprilie a avut loc la Berlin o paradă cu mai multe sute de RV-uri, organizată de un grup de pasionați de caravaning din Germania – Campen mit Abstand, grup care are peste 11.000 de membri.

Mulți fani ai turismului de camping au demonstrat la Berlin cerând autorităților deschiderea imediată a campingurilor în Germania. S-au adunat sâmbătă după-amiază, 17 aprilie, în fața stadionului olimpic de la periferia vestică a capitalei germane. Au format o coloană lungă cu rulote și autorulote într-o paradă la clădirea Reichstag-ului.
Protestul a fost autorizat de autorități pentru până la 700 de vehicule dar Thomas Albrecht, unul din organizatorii de la Campen mit Abstand, a declarat că au fost semnificativ mai mulți participanți. „Suntem mai mult de 1000 de participanți”.

Potrivit organizatorilor, începutul paradei de camping la prânz a fost amânat, deoarece poliția germană a organizat un traseu parțial nou.
„Campingul este în prezent cea mai bună, mai sigură și mai puțin contactată formă de vacanță pentru familiile noastre”, au declarat organizatorii protestelor.

Campingurile sunt închise turiștilor din cauza pandemiei. În majoritatea statelor federale, numai camperiștilor sezonieri li se permite accesul la acestea, în anumite condiții.
Proprietarii de autorulote și rulote solicită, de asemenea, autorităților să ramburseze taxele pe vehiculele lor în perioada de blocare.

Foto: Facebook Campen_mit_Abstand

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Am testat soba de gătit cu lemne, EcoZoom, în camping

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857

2 COMENTARII