19.04.2024

Portugalia: Autorulotele interzise în parcări, campingurile limitate la 2/3 din capacitate

În Portugalia, autorulotele nu mai au voie să stea în afara zonelor dedicate și a campingurilor. Și asta, până la o notificare suplimentară: aceste interdicții fac parte dintr-un decret care reglementează turismul pe litoralul portughez – se intenționează să se aplice toată vara, nu numai în apropierea plajelor.

Oricine intenționează să meargă în Portugalia în această vară cu autorulota sau camper van-ul, trebuie să știe că în data de 25 mai 2020, guvernul portughez a emis un decret privind activitățile pe litoral, care reglementează camparea autorulotelor și a camper van-urilor.

Camparea autorulotelor și a altor vehicule similare este interzisă în parcări și zone de staționare.

Interzicerea șederii în toate parcările, nu doar în cele de pe plaje

Articolul 8 din capitolul II din Decretul nr. 24/2020 interzice parcarea autorulotelor (sau autovehiculelor similare) în afara parcărilor și a zonelor dedicate acestora. Deocamdată, această măsură pare să se aplice tuturor parcărilor, nu doar celor apropiate de plaje. Zonele pentru autorulote rămân deschise dar la o capacitate redusă, la 2/3 din capacitate – informează https://www.lemondeducampingcar.fr

Portugalia vizitată într-un autorulotă: o excursie compromisă?

Turismul cu autorulotele pare, prin urmare, limitat, dacă nu compromis, în Portugalia. S-ar putea spera la o relaxare a acestei măsuri înainte de vară, dar textul decretului, care se referă la „sezonul turistic 2020” pare bine intenționat și incearcă să rezolve situația în perioadele aglomerate. Celelalte dispoziții din text privesc în mod eficient utilizarea plajelor. Plajele vor fi accesibile unui număr redus de vizitatori. Biroul de turism portughez este de asemenea evaziv: În ceea ce privește durata restricțiilor, nu avem termen limită pentru încheierea acestora.” Portugalia și-ar putea redeschide granițele pentru turiști la sfârșitul lunii iunie, la fel ca multe alte țări ale Uniunii Europene. Rămâne de văzut dacă călătoria merită făcută în aceste condiții.

Susține proiectul independent RVTravel.eu prin: https://paypal.me/RVTravelRomania

Revolut: +40 746 840 857

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Convenția Anuală de Caravaning România, ediția a 2-a

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857