20.04.2024

Primul camion de transport autorulote este în România

Haff.ro a adus în România primul camion specializat în transportul autorulotelor. Am stat de vorbă cu Florin Hrițuliac – Haff.ro, despre această investiție.

VANgabond.eu: De curând ați achiziționat un camion pentru transportul autorulotelor. Puteți să ne povestiți cum a venit ideea achiziției acestui camion? Ce v-a determinat să faceți aceasta achiziție?

Florin Hrițuliac – Haff.ro: Am achiziționat acest camion datorită nevoii crescute de transport specializat de autorulote pe ruta Germania – România. Lucrăm în acest moment cu un transportator foarte bun, însă pentru anul 2019 am comandat încă 140 autorulote de la partenerul nostru german. Durata de transport dus – întors este de 7 zile, astfel că, și dacă ar merge încontinuu, acest camion ar putea transporta doar jumătate din necesarul nostru anual. Luăm în calcul comandarea a încă unui camion de acest tip, ambele camioane completând parteneriatul de transport pe care îl avem momentan.

Cât a fost investiția pentru acest camion? În cât timp aveți în plan să amortizați investiția?

Costul acestui camion a fost de 142,000 eur și estimăm că se va amortiza în 8 ani.

Ce caracteristici are acest camion?

Acest camion este un model super echipat (cutie automată, perne de aer, sisteme video, sisteme telematice, punți hidraulice, încălzire/răcire staționară, navigație, tapițerie premium, locuri de dormit premium, cabină jumbo space). Nu am economisit nici un euro la configurarea acestui camion întrucât ne dorim conducatori auto foarte multumiți. Mai mult decât atât, tot personalul Haff este obligat să obțină permis de conducere cat. C, CE și să poată conduce astfel de camioane, la nevoie.

Cu acest camion intenționați să faceți transporturi și pentru alți dealeri/companii din Romania?

Am discutat și cu alți importatori de autorulote din România și ne-am oferit serviciile de transport, la pretul de cost (fără adaos din partea Haff); însă această propunere a fost primită cu reticență și suspiciune – prin urmare am oprit acest gen de propuneri. Însa le vom accepta cu plăcere, dacă ele vor veni și ar trebui să întelegem că scopul principal al nostru îl reprezintă dezvoltarea pieței din România, împreună cu ceilalți jucatori în acest domeniu. Chiar dacă avem o cota uriașă de piață, nu dorim să afectăm negativ interesele nici unui participant la această activitate grea, complexă, însa foarte frumoasă. În acest gen de afacere, cooperarea aduce beneficii întregului sistem și în principal clienților. Mai mult decât atât, prin comanda din anul 2019 vom depasi 200 unitati și vom intra în top 5 european. Bineînțeles cu suport financiar german + finanțări locale.

Veți transporta doar rulote/autorulote sau veți transporta și autoturisme la cerere?

Nu vom transporta autoturisme. Camionul este dedicat excusiv transportului de rulote/autorulote.

 Care sunt costurile de transport ale unei rulote/autorulote? 

În momentul de față o autorulotă se transportă la un cost de 1200-1500 eur/buc., dar cu camionul nostru atingem un cost de 900 eur/buc.

 

Ce flotă de autorulote aveți la această ora în parcurile Haff?

Avem în acest moment 61 vehicule, însa avem în așteptare înca 20. Probabil vom atinge o flota de 81 vehicule și suntem în mod oficial liderul pieței de închirieri est europene.

În Băneasa am văzut un cort pentru protecția autorulotelor? Ne puteți da cateva detalii despre acest cort? Despre utilitatea lui atât vara cât și iarna, prețuri, caracteristici… Este nevoie de autorizatie de construcție pentru instalarea unui asemenea cort?

Da, avem un cort pentru efectuarea operațiunilor de reparații pe vreme nefavorabilă; costul acestuia a fost de aprox 3000 eur, are izolație iarna/vara, etc. Nu este nevoie de autorizație.

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857