24.07.2024

Rezultate foarte bune la CARAVAN SALON 2022

Târgurile ca loc de întâlnire emoțională

Cu numeroase produse noi și inovații, un număr foarte mare de vizitatori și o atmosferă excelentă, CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2022 a confirmat în mod impresionant că autorulota ca formă de vacanță este absolut în vogă. Pe parcursul celor zece zile ale târgului, peste 235.000 de fani ai caravaningului din 72 de țări s-au informat cu privire la gamele de produse ale celor 736 de expozanți din 34 de țări în 16 săli de expoziție. Messe Düsseldorf și Caravaning Industrie Verband e. V. (CIVD) au fost încântați de rezultatele excelente. „În ciuda unui mediu economic dificil, am reușit să ajungem la vizitatori cu un interes extrem de mare pentru această formă de vacanță și cu intenții concrete de cumpărare. Foarte frapantă a fost atmosfera excelentă pe întreaga durată a târgului, pasiunea conectată pentru petrecerea timpului liber mobil a fost vizibilă în orice moment. Doar CARAVAN SALON reflectă întreaga lume a caravaningului cu marea sa varietate„, a rezumat Erhard Wienkamp, directorul general al Messe Düsseldorf.
De asemenea, acesta a fost mulțumit de faptul că din nou mai mulți nou-veniți, precum și multe familii tinere au participat la târgul de caravaning. Pentru aceste grupuri țintă, sfaturile oferite la „StarterWelt” s-au dovedit foarte utile; în plus, specialul „Abenteuer Selbstausbau/Adventure DIY” organizat pentru prima dată a fost foarte bine primit.
Președintele CIVD, Herrmann Pfaff, a fost foarte mulțumit de rezultatele celei de-a 61-a ediții a CARAVAN SALON: „După doi ani de restricții legate de pandemie, am reușit în sfârșit să ne întâlnim din nou în condiții relativ normale la Düsseldorf în 2022. Așa cum era de așteptat, această oportunitate a fost folosită de multe persoane pentru a aduna informații despre inovațiile și tendințele din sectorul caravaningului. Iar CARAVAN SALON a fost din nou mai mult decât la înălțimea reputației sale de târg de top. Cea de-a 61-a ediție nu numai că a fost cea mai mare de până acum, dar a stabilit și standarde în ceea ce privește calitatea și varietatea produselor și noutăților expuse. Niciodată nu a fost expusă o selecție mai mare de autorulote, rulote și accesorii. În plus, târgul s-a transformat într-o importantă platformă de dialog în care industria noastră menține un schimb strâns cu factorii de decizie din sfera politică și din turism, deoarece potențialul economic și turistic al caravanelor ca formă de vacanță este departe de a fi exploatat și trebuie promovat mai mult. CARAVAN SALON a fost întotdeauna nu numai o scenă pentru noile produse, ci și un loc de întâlnire emoțională atât pentru fanii caravaningului, cât și pentru noii veniți. Acest aspect a devenit și mai important în vremurile actuale, deoarece autorulotele și caravanele întruchipează libertatea, individualitatea și visele care leagă oamenii. De aceea, nu este o surpriză faptul că modul nostru de a călători a câștigat în popularitate chiar cu mult timp înainte de pandemie, iar mulți turiști nu și-ar putea imagina astăzi viața fără ele. Nu se întrevede un sfârșit al tendinței caravaningului. Pe scurt: cea de-a 61-a ediție a CARAVAN SALON nu numai că și-a încântat vizitatorii, dar a fost, de asemenea, un succes deplin pentru organizatori și expozanți și face ca industria noastră să fie mai mult decât optimistă pentru viitor.

Majoritatea expozanților au fost, de asemenea, foarte mulțumiți:

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro

CARAVAN SALON a fost din nou un târg de mare succes pentru Hobby. Am fost foarte mulțumiți de reacția jurnaliștilor și de numărul mare de vizitatori de la standul nostru„, a declarat directorul general al Hobby, Holger Schulz: „Punctul central al prezentării noastre a fost noul camper van Hobby Maxia, bazat pe VW Crafter, cu care Hobby intră în segmentul camper van-urilor premium. Beachy-ul nostru, expus pe nisip de plajă, s-a dovedit deja un punct de atracție la târgul de anul trecut. Suntem cu atât mai mulțumiți că am reușit să oferim un alt punct de atracție prin prezentarea studiului nostru ușor Beachy Air împreună cu VW ID Buzz – ambele expuse pentru prima dată la un târg public. Düsseldorf, ca locație a târgului, oferă o platformă ideală pentru startul sezonului nostru și mulțumim Messe Düsseldorf pentru serviciile bune și ospitalitatea deosebită.”

Dr. Holger Siebert, director general al Eura Mobil GmbH și Trigano Deutschland KG:Salonul CARAVAN SALON din acest an a fost caracterizat de un mare interes pentru produse, de o slabă disponibilitate a ofertei și de o mare incertitudine cu privire la viitor. Oamenii iubesc petrecerea timpului liber mobil și doresc să achiziționeze vehicule în ciuda creșterii semnificative a prețurilor. Interesul de cumpărare a fost semnificativ mai mare decât ne așteptam. Faptul că vânzările au scăzut în general la acest târg se datorează lipsei de vehicule de bază pentru autorulote, în special din partea liderului de piață Fiat. Penuria globală de componente electronice pentru vehicule are ca rezultat oprirea prelungită a producției – mai întâi la producătorii de șasiuri și apoi la producătorii de autorulote. La toate cele opt mărci am constatat că, clienții cumpără pe loc atunci când termenele de livrare sunt scurte și prețurile sigure. Cu toate acestea, în cazul în care livrarea produsului durează un an, iar distribuitorii nu pot oferi garanții de livrare sau de preț, clienții se rețin. În cazul unora dintre mărcile noastre, multe rulote au fost vândute pe un șasiu Ford, din cauza disponibilității mai mari, în timp ce în cazul mărcii noastre premium Eura Mobil, accentul a fost pus pe autorulote de înaltă calitate pe un vehicul de bază Mercedes-Benz„.

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro

Suntem mai mult decât mulțumiți de acestă ediție de CARAVAN SALON. Previziunile noastre au fost depășite cu mult. Dealerii noștri sunt entuziasmați și ne-au oferit o mulțime de feedback pozitiv. În special strategia noastră multibrand cu vehicule noi de bază de la Volkswagen, Ford, MAN și Mercedes-Benz a fost foarte bine primită de vizitatori și clienți, ceea ce a făcut ca cifrele de vânzări să fie extrem de pozitive. În general, CARAVAN SALON a fost din nou un succes răsunător pentru Knaus Tabbert, deoarece aici, în Düsseldorf, condițiile sunt optime„, rezumă Gerd Adamietzki, Chief Sales Officer la Knaus Tabbert.

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro

Pentru Hymer GmbH & Co. KG ne putem aminti de o săptămână de târg plină și de o atmosferă bună la CARAVAN SALON 2022. Interesul pentru forma noastră de vacanță continuă nestingherit; deosebit de mare este cererea pentru autorulote complet echipate. De asemenea, în conformitate cu tendința sunt: tracțiune integrală și autosuficiență. Acest lucru a devenit evident în multe conversații personale, confirmă tendința pozitivă continuă din acest sector, arătând în același timp că strategia noastră premium răspunde cu precizie nevoilor utilizatorilor exigenți de autorulote. Târgul este o platformă bună pentru un schimb strâns cu dealerii, partenerii și clienții, precum și cu persoanele interesate. Acesta este motivul pentru care ne bucurăm că am participat din nou după trei ani. Am expus cu un concept de stand complet nou, care transmite poziționarea noastră și pretențiile Hymer, precum și subiecte importante, relevante pentru viitor, cum ar fi utilizarea materialelor durabile. Punctul nostru de atracție de la târg se înscrie, de asemenea, în acest context: Venture S, un adevărat „crowd-puller”. Luăm aceste impulsuri cu noi și așteptăm cu nerăbdare toamna anului 2022, când sperăm să vedem din nou multe părți interesate la partenerii noștri comerciali„, spune Christian Bauer, președintele Consiliului de administrație al Hymer GmbH & Co. KG.

foto@MarianMocanu.ro

Bernd Wuschack, director general pentru vânzări, marketing și servicii pentru clienți al grupului Carthago: „Pe fondul situației noastre în materie de aprovizionare și de prețuri, am avut așteptări mixte în ceea ce privește succesul din acest an. Am fost cu atât mai mulțumiți de rezultatul real al CARAVAN SALON. Atenția că forma noastră de vacanță este încă remarcabilă, s-a reflectat în numărul bun de vizitatori și în conversațiile pozitive de la standurile noastre. În ciuda modificărilor pe care a trebuit să le facem în acest an la conceptul general, târgul a fost caracterizat de o calitate ridicată și o atmosferă plăcută pentru noi. De asemenea, ar trebui menționat în acest moment faptul că cooperarea și colaborarea cu Messe Düsseldorf funcționează excelent. Încununarea glorioasă pentru partenerii noștri comerciali și pentru noi a fost seara comună a târgului la stand cu invitatul nostru de onoare Ralf Schumacher.

foto@MarianMocanu.ro

Având în vedere situația economică generală din Germania, ne-am deplasat la CARAVAN SALON cu așteptări moderate, astfel încât interesul puternic al cumpărătorilor a fost o surpriză pozitivă pentru noi. Am înregistrat rezultate de vânzări respectabile și suntem foarte mulțumiți de CARAVAN SALON 2022„, rezumă Marco Lange, Managing Partner La Strada Fahrzeugbau GmbH.

CARAVAN SALON este extraordinar de bine poziționat în halele 13 și 14 în ceea ce privește accesoriile, echipamentele tehnice și piesele de interior. La nici un alt eveniment pentru caravaning la nivel mondial experții și consumatorii finali nu vor găsi o gamă de produse mai mare, mai cuprinzătoare și mai internațională. Jürgen Vöhringer, Partenerul director la Vöhringer GmbH & Co. KG, rezumă: „Contrar așteptărilor, târgul din acest an a fost foarte bine frecventat. Cu siguranță, numărul record de expozanți se datorează în mare măsură și furnizorilor industriali din amonte. Furnizorii sunt întotdeauna o garanție pentru inovație. Un aspect pozitiv de remarcat este faptul că discuțiile experților au crescut în mod clar în calitate în ultimii ani. Atmosfera din săli este foarte pozitivă, în ciuda unor condiții nefavorabile precum întreruperile lanțului de aprovizionare, războiul din Europa și inflația. Industria recunoaște provocările și le face față cu o atitudine pozitivă. Lăudabilă este și coeziunea din acest sector. Suntem foarte încântați să observăm că numărul vizitatorilor din Oceania, Asia și America de Nord a crescut extrem de mult în acest an. Organizarea CARAVAN SALON a fost remarcabilă.

În acest an, hala 3 a fost centrul secțiunilor Equipment & Outdoor și Travel & Nature. Aici au fost prezentate destinații de drumeții din întreaga lume, care au stârnit un mare interes în rândul pasionaților de activități în aer liber. Destinațiile din apropierea orașelor, precum cele prezentate la marele stand comun al Tourismus NRW sub patronajul Ministerului Economiei, au fost deosebit de solicitate.

Ute Dicks, director general al Deutscher Wanderverband (Asociația germană de drumeții): „Târgul a arătat că oamenii caută produse turistice de drumeție de înaltă calitate, cum ar fi „Qualitätswege Wanderbares Deutschland” (Traseu de calitate pentru drumeții în Germania) și într-un peisaj natural cât mai intact posibil. De asemenea, aceștia acordă o mare importanță sustenabilității în timpul lor liber. De asemenea, preocupările lor cu privire la schimbările induse de circumstanțele climatice sunt evidente. În special turiștii de drumeție sunt cei care se angajează să mențină un impact redus. Traseele de drumeție cu acces la transportul public local, produsele regionale oferite la cazare și energia regenerabilă devin din ce în ce mai importante. Caravaningul arată că sustenabilitatea ocupă un loc din ce în ce mai important și în alte segmente turistice – a căror bază este un peisaj natural intact. De aceea, sunt încântat că am explorat premisele și oportunitățile pentru turismul natural durabil împreună cu Caravaning Industrie Verband în timpul târgului. Trebuie și vom continua să lucrăm împreună pentru a ne păstra natura„.

Participarea noastră la CARAVAN SALON din acest an a fost un succes deplin! Cererea pentru Catalunya ca destinație de camping și outdoor a fost uriașă, iar cel mai recent produs al nostru, Grand Tour of Catalunya, s-a bucurat de un interes foarte mare. Pentru noi, combinația dintre un stand și prezentările de pe scena Travel & Nature CONNECTED a fost perfectă pentru a-i informa pe vizitatorii târgului despre diferitele noastre oferte„, spune încântată Montserrat Sierra, director al Patronatului Catalan de Turism – Europa Centrală.

Ole Schnack, director general al Landvergnügen GmbH: „CARAVAN SALON este un loc în care ne putem întâlni personal cu clienții noștri și cu comunitatea „Landvergnügen”. Aici putem schimba în conversații în timpul agitației din timpul târgului, putem rezolva probleme împreună sau împărtăși experiențe pline de bucurie. Sunt deosebit de încântat să văd adesea clienți „vechi” explicând noilor persoane interesate cum funcționează „Landvergnügen”. CARAVAN SALON este deosebit de potrivit pentru acest lucru, deoarece aici putem întâlni oameni din toate regiunile din Germania, Țările de Jos și Belgia.”

Jarle Sänger de la „Wandermagazin” a declarat: „În sfârșit, să putem face din nou schimb de idei față în față – în mare parte fără griji – cât de minunat este acest lucru? Există încă un număr impresionant de pasionați de drumeții și de activități în aer liber, care iubesc să fie activi în aer liber și care sunt aventuroși. La „Wandermagazin” am fost foarte ocupați și sperăm că în 2023 vor participa din nou mai mulți actori din turism din Germania și Europa.”

Cea de-a 62-a ediție a salonului CARAVAN SALON Düsseldorf va avea loc în perioada 26 august – 3 septembrie (Ziua de prezentare: 25 august) 2023.

Mulțumiri pentru sprijinul în realizarea materialelor de la CARAVAN SALON DÜSSELDORF firmelor: Camping La BUBU in Transilvania, Sepsi Szilard, Vancsa Levente Jeno-PieseRulote.roDoctorCaravan, Ruuts.travel, Joy2wander, Rolimag, Transilvania CampMotorhome.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

O plăcută revedere cu Cabral la Fishing & Hunting EXPO

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857