16.04.2024

Cum se vede România pe hărțile producătorilor de autorulote din Europa

În urmă cu 5 ani căutam informații pe internet despre rulote. În România erau extrem de puține informații de specialitate, nici nu mai știu dacă exista vre-un site despre vânzari sau închirieri de autorulote noi a vre-unui dealer. Am găsit în Otopeni pe Nicu Oișdean de la RomCaravan – dealer, Liviu Gal de la Motorhome – service de autorulote și la Dej pe Peti, care vindea rulote. Pe diferite forumuri de rulotism mai existau persoane fizice care își închiriau rulotele, unele foarte vechi și uzate.

În 2015 ne uitam pe site-urile producatorilor de autorulote, la dealerii din Europa și vedeam multitudinea de branduri de autorulote. România nu figura la dealeri, nu că azi am găsi concesionari pe site-urile multor producători.

În curtea unui dealer de caravane în 2015, langă Koln, Germania erau zeci de autorulote noi.  Și acesta este doar un exemplu.

Dacă ne uităm de exemplu pe site-ul Hymer, la dealeri în Germania arată cam așa.

Pe același site, dacă căutăm România, arată așa. E bine măcar că existăm.

În 2019 deja avem în țara noastră branduri ca: Hymer, Rimor, Burstner, Roller Team, Weinsberg, Knaus, Adria, Laika, Benimar, Autostar, XGO, Mobilvetta, Euramobil, Karmann Mobil.

România pe câteva branduri de autorulote din Europa.

Adria
Beninar
Burstner
Euramobil
Karmann Mobil
Laika
Rimor
Roller Team
Weinsberg

Cam asta este situația în acest moment.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857