12.06.2024

Spania – sute de proprietari de autorulote au protestat la Oviedo pentru a-și cere drepturile

În Oviedo, zona Asturias, Spania, a avut loc sâmbăta aceasta un protest la care au participat peste 600 de proprietari de autorulote, cerându-și drepturile.

Mai mult de 600 de autorulote din diferite părți ale regiunii au mărșăluit sâmbăta aceasta la Oviedo, Spania, pentru a-și cere drepturile, potrivit AreasAc (Areas de Servicio y Parkings con Pernocta para Autocaravanas en España y Europa). Scopul mobilizării a fost acela de a cere respect pentru hobby-ul lor, de a-și ridica vocea în apărarea turismului în Asturias și de a evidenția valoarea acestuia.

De ceva timp, noi, turiștii călători, vedem, zi de zi, cum ne sunt puse la îndoială drepturile, cum suntem denigrați, persecutați și pedepsiți, cum se încearcă să ne discrimineze pentru că ne parcăm vehiculele în stradă, cum se încearcă să se impună reguli care ne îngrădesc libertatea de mișcare și competențele unor administrații favorabile primirii noastre sau cum vor să ne oblige să intrăm în facilități private plătind servicii de care fie nu avem nevoie, fie nu se adaptează la ceea ce avem nevoie„, spune José Luis Villares, președintele clubului spaniol.

Acesta adaugă că nu pot rămâne impasibili în fața acestei situații și nici nu au de gând să facă un pas înapoi. Marșul a pornit din patru puncte diferite: parcarea Mieres, parcarea Grao, parcarea Lugones și parcarea Siero, relatează Europa Press.

Au promis că vor prelua centrul orașului Oviedo și s-au ținut de cuvânt

În ciuda încercărilor Poliției Locale din Oviedo de a le împiedica să treacă pe strada Uría, mai mult de 600 de autorulote și rulote au traversat centrul orașului.

Ei au făcut acest lucru ca răspuns la apelul Clubului Autocaravanistas del Principado de Asturias (CAPA), care a cerut membrilor și nemembrilor să participe la această inițiativă prin care intenționează să „revendice modelul nostru de turism„.

Președintele Clubului Autocaravanistas del Principado de Asturias, José Luis Villares, a declarat pentru Efe că „mii de autorulote” trec în fiecare an prin Principatul Asturiei, ceea ce generează o activitate economică semnificativă „în zone îndepărtate de cercurile turistice obișnuite”. Din acest motiv, el a solicitat guvernului regional să pună la dispoziția comunității mai multe locuri de parcare și de înnoptare, în special în zona de coastă a regiunii.

Vedeți video aici: https://www.elcomercio.es/asturias/medio-millar-autocaravanas

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Ghidul autorulotistului începător – câteva informații și sfaturi utile

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857