13.06.2024

Statistici: Vânzări vehicule recreaționale în Europa 2011-2021

În ultimii zece ani, piața europeană a vehiculelor recreaționale s-a schimbat foarte mult, în special în ceea ce privește raportul de vânzări între rulote și autorulote.

În primii ani ai noului mileniu, aproape toți producătorii europeni se așteptau la un declin accentuat al vânzărilor de rulote și la o creștere progresivă a vânzărilor de autorulote. Unii au afirmat chiar că vânzările de rulote vor scădea la niveluri minime.

Jurnaliștii de la revista italiană CamperOnline au realizat o statistică în acest sens.

Pentru a afla dacă acest lucru s-a întâmplat cu adevărat, să comparăm cifrele din 2021 cu cele din 2011 pentru a încerca să înțelegem ce s-a schimbat în această perioadă. De obicei, zece ani nu reprezintă o perioadă suficientă pentru ca o schimbare semnificativă să se producă din punct de vedere economic, în special în cazul articolelor scumpe și durabile, cum ar fi rulotele și rulotele. Dar, după cum veți vedea mai jos, schimbarea s-a produs.

De fapt, dacă analizăm Europa în ansamblu, putem observa că înmatriculările noi de autorulote au crescut, și au crescut foarte mult, de la 78.739 de bucăți în 2011 la 181.304 în 2021. O progresie impresionantă, în linie cu previziunile. În ceea ce privește rulotele, situația este mai complexă: dacă este adevărat că a existat o încetinire și că rulotele au fost depășite de rulote în vânzări, este la fel de adevărat că nu a existat o scădere decisivă. În esență, rulotele au rezistat, înregistrând doar o ușoară scădere, în timp ce rulotele au crescut cu mult, mai mult decât dublu. Așadar, piața vehiculelor de agrement, sau a vehiculelor de camping, cum vreți, a crescut în ansamblu.

Situație variată

Atenție, însă, mediile europene sunt un lucru, iar piețele individuale sunt altceva. Dacă ne uităm la situația fiecărui stat european în parte, observăm diferențe foarte semnificative.

Citiți întreaga statistică aici: https://magazine.camperonline.it/2023/01/13/statistiche-vendite-in-europa-2011-2021/

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Super oferte în februarie la aer condiționat și invertor de 2000 Teleco (P)

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857