16.04.2024

Statisticile turismului cu autorulota în Germania

Turismul de camping este o parte esențială a industriei turismului german. În Germania există peste 3.000 de campinguri deschise, cu aproximativ 223.600 de locuri de parcare.

Cele mai multe locuri de camping sunt situate în Bavaria, urmate de Saxonia inferioară și Baden-Wuerttemberg. Ca număr de locuri de campare, Mecklenburg-Pomerania de Vest, cu aproximativ 26.000 de locuri oferite, este unul dintre primele trei state federale din turismul de camping german alături de Bavaria și Saxonia inferioară. Majoritatea celor aproape 34,6 milioane de nopți în campinguri germane au fost contorizate și în aceste state federale. Cea mai populară destinație de camping pentru turiștii germani în 2019 a fost Bavaria cu peste 5,3 milioane de nopți, majoritatea campărilor turiștilor străini au fost contorizte în Baden-Württemberg. În general însă, doar aproximativ 6% dintre turiștii străini din Germania aleg un camping ca formă de cazare. Majoritatea oaspeților străini provin din Olanda. Cifra de afaceri totală de turism de camping, în Germania, a fost de aproximativ 14 miliarde de euro în 2019. Din această sumă, 5,3 miliarde au fost cheltuite în zona țintă, de exemplu pentru campari în camping, catering sau vânzare cu amănuntul. Cheltuielile de călătorie au generat 4,3 miliarde EUR suplimentari, restul investițiilor în echipamente de camping, inclusiv achiziționarea de vehicule de agrement. Numai în 2019, peste 24.300 de rulote și aproximativ 46.900 de autorulote au fost înregistrate recent în Germania. Turismul de camping este forma preferată de călătorie pentru aproximativ 11,4 milioane de germani, aproximativ 2 milioane fac de multe ori caravaning în timpul lor liber. Cele mai populare destinații de camping vara sunt Germania, Italia și Croația. Turiștii de camping germani călătoresc în propria țară, prețul mediu al campingului pe noapte este de aproximativ 30 de euro, cel mai scump din Elveția fiind de aproape 47 de euro.

Sursa: statistica.de

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține proiectul independent RVTravel.eu prin: https://paypal.me/RVTravelRomania

Revolut: +40 746 840 857

Ansamblarea verandei la autorulotă/camper – HOW TO…

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857