23.06.2024

Studiu despre caravaningul din Europa, efectuat de Erwin Hymer Group

Un studiu interesant despre cultura și trendul caravaningului în Europa, realizat anul trecut de compania germană Erwin Hymer Group (EHG)

Erwin Hymer Group (EHG) a realizat în 2018 un sondaj pentru a afla despre preferințele celor care călătoresc cu caravana în diferite țări europene. La acest studiu au participat mai mult de 3.800 de rulotiști și camperiști din nouă țări.

Studiul arată că englezii (72%), olandezii (56%) și suedezii (53%) preferă turismul cu rulota, iar italienii prefer camperele. Vârsta media a turistului european cu camperul este de 43 de ani.

În topul preferințelor europenilor, este Marea Mediterană cu 59%. Britanicii sunt mai atrași de propriile destinații. În afară de Marea Adriatică și Riviera (69%), italienii apreciază, de asemenea, lacurile mari (35%). Pe de altă parte, germanii preferă mările nordice și baltice (45%). De asemenea, olandezii preferă munții înalți (31%) în contrast cu țara natală.

Statistica realizată de EHG ne spune că olandezii, francezii și elvețienii călătoresc în medie 14 zile, britanicii se rezumă la doar 7 zile – iar italienii, norvegienii și suedezii, aproximativ 10 zile.

În privința socializării, olandezii și italienii au cea mai mare disponibilitate de socializare cu vecinii lor de camping – ceea ce este aproape neîntâlnit la austrieci și elvețieni. 61% dintre cei chestionați consideră că vacanțele comune de camping aduc famila împreună, ajută la consolidarea relațiilor dintr-o familie. Mai ales francezii (71%) și italienii (69%) pot confirma acest lucru. Compoziția echipajelor este destul de diferită: cel puțin un copil este la bord în 52% dintre toate rulotele – în special în cazul francezilor, al britanicilor (60%) și al italienilor (55%). 11% din rulotele britanice chiar călătoresc cu mai mult de doi copii. În schimb, 31% dintre respondenți călătoresc în cuplu – în special germanii, austriecii și elvețienii.

foto: EHG

Deși acest gen de turism este asociat în primul rând cu vara și soarele, campingul de iarnă găsește tot mai mulți adepți. 35% din turiștii cu RV-ul din Europa au avut deja parte de aceasta experiență – 80% spun că ar dori să o repete. Campingul iarna, în zăpadă este mai degrabă un lucru pentru tineri și este mai popular pentru francezii și suedezii decât pentru austriecii sau elvețienii – care au regiunile de schi lângă ei. 42% dintre cei care nu au călătorit cu o caravană în sezonul rece sunt curioși să încerce. Acesta este în special cazul italienilor și al britanicilor.

Rezultatele detaliate ale studiului le puteți vedea pe pagina oficială a EHG.

Sursa: www.erwinhymergroup.com

Poate vă interesează să vedeți și articolul: https://www.rvtravel.eu/proiect-prezentat-in-premiera-la-caravan-motorhome-adventure-2019/

Text: VANgabond.eu – motorhome travel Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857