20.04.2024

Târgul din Valladolid a mărit numărul de locuri de campare la 38

Solicitările în creștere venite din partea turiștilor cu camperele, au dus la creșterea numărului de locuri de campare în cea mai mare parcare din orașul spaniol Valladolid.

De luna trecută, Târgul din Valladolid (Feria de Valladolid) și-a extins parcarea pentru autorulote de la 12 locuri la un total de 38 de locuri de campat.

Consiliul Local a extins spațiile de campare a autocaravanelor datorită cererii crescânde venite din partea turiștilor cu autorulotele „în special în perioadele de târguri și evenimente majore, cum ar fi Săptămâna Sfântă”, a spus consilierul Luis Vélez.

Cele 38 de locuri de campare au fost revopsite iar în același spațiu există posibilitatea de umplere cu apă și deversarea apelor gri, serviciul fiind gratuit. Prețul parcării este de 5 euro pe zi, care poate fi plătit la automatul de la intrarea în parcare sau prin aplicația mobilă Telpark.

foto: www.tribunavalladolid.com

Printre îmbunătățiri se numără un sistem inteligent de bariere pentru controlul accesului autovcaravanelor, precum și o semnalizare în care este specificată restricția altor vehicule. Compania Dornier este cea care reglementează timpul de parcare al acestor vehicule, care nu poate depăși 48 de ore. În acest fel, se intenționează să fie un loc de campare de maxim doua zile, nu de camping.

Acesta este singurul spațiu din orașul spaniol Valladolid în care vă puteți bucura de acest serviciu exclusiv. Unul dintre avantajele sale mari este locația sa centrală. Datorită acestui lucru, turiștii se pot deplasa confortabil în tot centrul istoric al orașului Valladolid. Datele arată că orpirile peste noapte a autocaravanelor sunt mult mai mari la sfârșit de săptămână în primele șase luni ale anului, față de media zilnică în cursul săptămânii care este de 6 campere.

Turiștii sunt încântați de posibilitatea parcării în centrul orașului Valladoild, față de alte orașe care au asemenea parcări dar la perferie. Parcarea din cadrul Feria de Valladolid nu dispune de curent pentru autocaravane, dar are avantajul de a putea înnopta în centru orașului cu doar 5 euro.

În călătoria de anul trecut din Spania, am stat în asemenea parcări amenajate, la Barcelona am campat cu 30 euro/zi, aveam la apă curentă, toaletă, duș, fosă pentru deversat caseta și curent electric. În Sevilla am stat aproape de centrul orașului cu 10 euro/zi.

Parcare Barcelona
foto: Marian Mocanu – fotografie de produs
foto: Marian Mocanu – fotografie de produs

Sursa: www.elnortedecastilla.es

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Atenție – Franța reduce viteza legala la 80 km/ora

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857