23.04.2024

Tendințe actuale, inovații și viziuni pentru anii următori vor fi prezentate la Düsseldorf 2023

În curând, cortina se va ridica din nou, în sfârșit, asupra celui mai important eveniment din calendarul de caravaning. Toate indiciile pentru cea de-a 62-a ediție a CARAVAN SALON, care reunește întreaga lume a călătoriilor mobile între 25 august și 3 septembrie, sunt excelente. „Poziția sa ca târg comercial de top la nivel mondial a însemnat, de asemenea, că cifrele noastre de rezervări pentru CARAVAN SALON din acest an vorbesc un limbaj clar. Interesul expozanților s-a dovedit din nou enorm și suntem încântați că am atins și chiar depășit nivelurile record de anul trecut„, spune Stefan Koschke, director de proiect la CARAVAN SALON. În 16 hale și în incinta exterioară a centrului expozițional din Düsseldorf, peste 750 de expozanți naționali și internaționali se vor prezenta pe o suprafață de 250.000 de metri pătrați. „CARAVAN SALON oferă de departe cea mai mare gamă care gravitează în jurul agrementului mobil – vizitatorii nu au ocazia să vadă o varietate atât de mare de mărci, modele și amenajări la niciun alt târg de agrement„, adaugă Stefan Koschke.
Caravaningul întruchipează individualitatea ca aproape nicio altă formă de vacanță. Pentru persoanele care își petrec vacanțele în rulote și autorulote, acest lucru nu înseamnă doar o planificare flexibilă a călătoriei, ci se reflectă și în alegerea vehiculului și a mobilierului acestuia. Industria oferă comunității de caravaning în continuă creștere un spectru de produse de neegalat și numeroase opțiuni de design. Nicăieri acest lucru nu este atât de evident ca la CARAVAN SALON, explică Daniel Onggowinarso, directorul general al „Caravaning Industrie Verband (CIVD)”: „Caravanele și autorulotele oferă turiștilor numeroase posibilități de personalizare a propriilor vehicule. De aceea, vizitatorii găsesc la CARAVAN SALON nu numai o multitudine de modele de vehicule, ci și o gamă largă de accesorii. Acestea variază de la copertine de exterior până la sisteme de divertisment pentru casă. Pasionații de caravaning pun un mare accent pe individualitatea în designul vehiculelor și au un atașament emoțional ridicat față de rulotele sau caravanele lor.

Design interior: luminos, natural și multifuncțional

Cerințele pe care clienții le au față de interiorul autorulotelor și al rulotelor au crescut. Se așteaptă ca zonele de dormit și de locuit să fie moderne și de înaltă calitate. Aici, mobilierul interior natural și luminos este la modă: interioarele sunt caracterizate de culori luminoase, calde și tonuri naturale de lemn. Pentru mobilier și accesorii, designerii mizează pe materiale durabile. În ceea ce privește echipamentele tehnice, accentul se pune pe abordările multifuncționale: paturile și băile se mândresc cu componente pliabile și rabatabile, blaturile de lucru sunt ușor de glisat, iar scaunele pot fi rearanjate. Spațiul de locuit este extins în doar câțiva pași simpli. Controlul sistemelor de la bord prin intermediul tabletei sau al smartphone-ului este de mult timp o tehnologie de ultimă oră în industrie; acum vedem chiar și primele modele care dispun de control prin comandă vocală. Acest lucru permite proprietarilor să controleze în mod convenabil nivelurile de umplere cu apă și gaz sau să pornească aerul condiționat și încălzirea.

Compactul întâlnește flexibilitatea și confortul

Rulotele le oferă turiștilor o mulțime de flexibilitate în destinațiile de vacanță și îi conving cu un mare simț al stilului de viață. Diversitatea modelelor de rulote crește de la an la an, deschizând astfel ușa la tot mai multe posibilități de utilizare. Piața oferă de mult timp nu numai rulote orientate spre vacanțe în familie, ci și modele care se adresează unor grupuri țintă precum sportivii activi, datorită spațiului mare de depozitare și a dotărilor suplimentare de mobilier.
De asemenea, alegerea modelelor pentru utilizatorii de rulote este astăzi mai largă ca niciodată: alături de clasicele populare, cum ar fi modelele cu alcov și modelele semi sau complet integrate, autorulotele compacte devin din ce în ce mai populare. Campervanurile sunt segmentul cu cea mai rapidă creștere și au reprezentat anul trecut mai mult de jumătate din toate înmatriculările noi. Unul dintre aspectele cheie apreciate la vehiculele compacte este manevrabilitatea ușoară și adecvarea lor la utilizarea zilnică datorită dimensiunilor lor. Cu toate acestea, cei care acordă importanță amenajărilor compacte nu trebuie neapărat să se orienteze către cea mai mică categorie de vehicule: sunt în trend și autorulotele compacte, semi-integrate, care combină avantajele diferitelor tipuri de campere. Pe de o parte, acestea se remarcă prin dimensiunile lor manevrabile și prin agilitate, dar, pe de altă parte, oferă mult spațiu și confortul cunoscut la modelele complet integrate, datorită soluțiilor interioare inteligente. Se aplică tuturor tipurilor de autorulote: datorită tehnologiei de ultimă generație, experiența de conducere nu diferă aproape deloc de cea a autoturismelor obișnuite, ceea ce ușurează în plus adoptarea de către nou-veniții în domeniul caravaningului.

Vehiculele de bază prezintă diversitate

Datorită cererii ridicate de campere, tot mai mulți producători de vehicule de bază intră pe piața de autorulote. Alături de Fiat Ducato și de modelele identice Citroën și Peugeot, vehiculele Ford, Iveco, MAN, Mercedes, Renault și Volkswagen fac parte de mult timp din gama multor producători de rulote. Selecția extinsă de șasiuri nu numai că oferă clienților opțiuni suplimentare, dar oferă producătorilor și mai multe posibilități de proiectare.

Bilete și prețuri pentru CARAVAN SALON Düsseldorf 2023:

Biletele de o zi pentru adulți costă 19 euro în weekend și 17 euro în timpul săptămânii; biletele cu reducere (studenți, Club CARAVAN SALON & boot, ADAC) costă 16 euro în weekend și 14 euro în timpul săptămânii, în timp ce pentru copii (între 6 și 12 ani) biletul de o zi costă 8 euro în weekend și 6 euro în timpul săptămânii. În plus, un bilet de după-amiază va fi oferit la prețul de 10 € de luni până vineri (de la 14.00 la 18.00). Biletele pentru ziua de avanpremieră pentru adulți costă 35 € (cu reducere de 30 €), iar copiii cu vârste între 6 și 12 ani plătesc 8 €.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Talciocul de rulote | CAMPER MEETING ediția a 3-a | cum a fost la ediția a 2-a

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857