22.06.2024

Terracamper TECRAWL pe Mercedes G-Klasse (2023) – de la vehicul off-road la camper off-road

Terracamper Mercedes-Benz Clasa G este potrivit pentru trasee off-road, dar și ca vehicul de camping? Cu Tecrawl, Terracamper arată cum Clasa G poate deveni un vehicul de camping în off-road.

La CMT Stuttgart 2023, am vizitat standul celor de la Terracamper TECRAWL, unde aveau expus un frumos Mercedes-Benz Clasa G transformat în vehucul recreațional.

„To crawl” înseamnă a se târî în limba engleză. Cu această conversie în vehicul recreațional a Clasei G-Class, vă puteți imagina că vă puteți târî prin noroi și că puteți conduce până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Bineînțeles, nu trebuie ratate troliul și anvelopele pentru teren.

foto@MarianMocanu.ro

Compania Terracamper este cunoscută pentru camperele off-road și extensii în clasa van, cum ar fi Terock, bazat pe un Bulli. La CMT 2023, au arătat că Mercedes-Benz Clasa G poate fi și un vehicul de camping.

Datorită sistemului de șine, modulele de mobilier care sunt foarte ușor de montat și demontat, Mercedesul G-Klasse poate deveni foarte ușor mașina de oraș. Nimic nu a fost schimbat pe vehicul; mobilierul este fixat la punctele de înșurubare originale.
Unitatea de mobilier mai mare este amplasată pe partea șoferului. Acesta conține bucătăria, precum și spații de depozitare și o masă pliantă. O parte este accesibilă din exterior și una din spate. Accesoriile, cum ar fi o masă de camping și scaunele, ar trebui să găsească, de asemenea, loc în partea din spate.

Dacă deschideți ușa din spate, pe partea șoferului, puteți scoate o bucătărie din spate, inclusiv două plite cu gaz. O parte a sertarului poate fi apoi folosită ca suprafață de lucru pentru pregătirea mâncării. Cu ajutorul magneților, puteți depozita aici în siguranță condimentele și puteți avea acces rapid atunci când gătiți.

Unitatea de bucătărie este completată de o chiuvetă. Un rezervor de apă proaspătă de 20 de litri, inclusiv o pompă de apă sub presiune, face parte, de asemenea, din dotarea Terracamper Tecrawl.

Răcitorul compresorului de 31 de litri poate fi accesat prin capacul portbagajului. Dacă vă așezați pe modulul de mobilier de pe partea pasagerului, care servește ca bancă longitudinală în timpul zilei, puteți mânca în vehicul datorită mesei pliabile.

Echipamentul include, de asemenea, o toaletă uscată de separare care poate fi depozitată convenabil în modulul de camping. O baterie cu litiu de 90 A alimentează încălzirea auxiliară opțională cu aer cald. O marchiză Alucab face parte din pachet, astfel încât să puteți sta confortabil în fața vehiculului.

Conversia cântărește aproximativ 100 de kilograme și costă 22.800 de euro. La toate acestea se adaugă, bineînțeles, costurile pentru Mercedes G-Klasse în sine. Prețul de bază pornește de la aproximativ 96.000 de euro.

Mercedes-Benz G-Klasse este un model care atrage privirile de unul singur, dar cu Terracamper Tecrawl veți ieși cu siguranță în evidență pe șosea. Conceptul arată bine și este potrivit pentru călătorii individuali cărora le place să călătorească off-road, iar în țările mai sălbatice, extensia este cu siguranță o alternativă interesantă.

Dacă doriți să călătoriți în G-Klasse în cuplu, ar trebui să luați în considerare cu siguranță un cort de acoperiș pentru dormit. Patul de transformare din interior, cu o tapițerie subțire și o lățime de numai un metru, pare cam strâmt pentru două persoane. O caracteristică practică este faptul că, datorită banchetei longitudinale, aveți un loc uscat ca refugiu chiar și pe vreme rea.

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Pescuit și relaxare la camper – camping Perla din Amara, Ialomița

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857