19.04.2024

Turism Austria – noutăți din Valea Paznaun

O vale, patru resorturi alpine, experiențe nenumărate pentru mic și mare: stațiunile montane Ischgl, Galtür, Kappl și See din regiunea tiroleză Paznaun oferă pe timpul iernii programul perfect pentru călători solo, cupluri, familii, gurmanzi, schiori sau împătimiți ai adrenalinei. Descoperă mai jos cum va arata iarna aceasta în Valea Paznaun.

Ischgl: sporturi de iarnă și răsfăț culinar

În Ischgl, pasionații de schiat și snowboarding au parte de una dintre cele mai bine conectate regiuni din Alpi: Silvretta Arena atrage privirile cu cei 239 de kilometri de pârtii perfecte, pentru toate gradele de dificultate, un funpark imens, zone cu zăpadă fină, neatinsă, precum și unul dintre cele mai spectaculoase trasee de zipline, Ischgl SKYFLY. Zăpada este garantată aici de la finalul lunii noiembrie până la începutul lui mai. Regiunea de schi se întinde și peste granițe, unde se pot face cumpărături fără taxe vamale în Samnaun, un mic sat din Elveția. În Ischgl, densitatea gastronomiei de top este, de asemenea, neobișnuit de mare în comunitatea de doar 1.617 locuitori. Zece restaurante gătesc la nivel de distincții Gault&Millau, numărându-se printre cele mai bune localuri din Austria. Sezonul de schi în Ischgl are loc între 25.11.2021 și 01.05.2022.

Pe 25 noiembrie 2021 se deschide sezonul de iarnă la Ischgl. Începutul de sezon este marcat de Top of the Mountain Opening Concert pe 27 noiembrie, unde publicul se va bucura de vocile incredibile ale formației Il Volo și ale artistei Alice. Pentru intrarea la concert este valabilă regula 2G (vaccinat sau vindecat). Dincolo de deschidere, conceptele de protecție cuprinzătoare asigură, de asemenea, cea mai mare siguranță posibilă pentru oaspeți, personal și localnici.

Citește mai mult

Galtür – Zăpadă la puterea a șasea

Galtür

Prima stațiune climaterică din Tirol, Galtür, are o populație de 787 de locuitori și este situată în valea Paznaun, la 1.584 de metri deasupra nivelului mării. În primăvara lui 2018, a primit sigiliul ECARF ca fiind extrem de potrivită pentru persoanele care suferă de alergii. Prin intermediul regiunii sale multi-premiate de schi, Silvapark, Galtür prezintă un concept de sporturi de iarnă orientat spre viitor. Zonele din Silvapark, cu un total de 43 de kilometri de pârtii, sunt conectate de zece instalații de transport pe cablu. Micii vizitatori ai Silvapark se pot relaxa în „Lumea piticilor” și în „Tărâmul aventurii”, în Pădurea de basm și pe Traseul vânătorilor. „Actionpark” este special conceput pentru adolescenți, având trei zone diferite de funsport.

Kappl – Locul ideal pentru familii și pasionații de freeride

Kappl

Având aproximativ 2.600 de locuitori, Kappl, situată la 1.258 de metri deasupra nivelului mării, este comuna vecină cu See, la intrarea în Paznaun. Locul este dedicat în întregime familiilor și se adresează și celor mai tineri vizitatori. Cea mai însorită regiune de schi din Paznaun are zece instalații de transport pe cablu moderne și confortabile și 42 de kilometri de pârtii. Zona de antrenament spațioasă, cu o suprafață totală de 25.000 m², situată la stația superioară a stației de transport pe cablu Diasbahn, este perfect echipată pentru copii și începători.
Departe de pârtiile de schi, poți descoperi pe schiuri și snowboard, un paradis al zăpezii neatinse, perfecte pentru freerideri, cu nenumărate opțiuni de coborâre și o panoramă montană uluitoare. Cel mai bun lucru e că aproape toate zonele de freeride încep de la stațiile de munte alte instalațiilor de transport Alblittkopfbahn și Alblittbahn.

See – Vacanță în familie cu șarm

See

See este un loc rupt din povești. Din centrul stațiunii, o telegondolă confortabilă îi duce pe pasionații de schi direct la cei 41 de kilometri de pârtii perfect pregătite și, mai ales, cu zăpadă sigură, care se întind până la 2.450 de metri altitudine.
Sfat pentru familii: „Kids Club”, grădinița pentru oaspeți aflată lângă restaurantul panoramic al regiunii de schi este ideală pentru părinții care își doresc și un pic de timp petrecut în doi. Între timp, îngrijitorii bine pregătiți și au grijă de prichindeii cu vârsta de minimum doi ani. Cui îi place săniușul: e așteptat cu șase kilometri de pârtie de săniuș, pentru distracție garantată de dimineață până seara pe una dintre cele mai frumoase pârtii naturale de săniuș din Tirol.

Foto: Oficiul Național de Turism al Austriei

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Off camping cu camperul la Măgureni, Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857