21.05.2024

Un bulgar a realizat un prototip de rulotă pe o remorcă

O rulotă construită în Bulgaria se plimbă pe drumurile din țara vecină în această vară. Este opera unui tehnician de ascensoare, de 36 de ani, din Sofia, pe nume Ventsislav Peychev.

Proiectul rulotei se numește „Ranilu-G”. „Numele provine dintr-un sat drăguț, cu spini, din vestul Bulgariei, numit Rani Lug, amplasat la poalele Muntelui Rui. De acolo sunt rădăcinile tatălui meu și gena stăpânului de spini, fără de care nu aș fi putut niciodată să-mi împlinesc visele și proiectele„, a spus Ventsislav. După câțiva ani de planificare, am decis în cele din urmă să mă apuc de treabă. De la bun început, am vrut să fie acest tip de „teardrop trailer”, nu numai din cauza formelor frumoase, ci și a faptului că este destul de mobilă, chiar și pentru mașinile cu motoare mici. Cu o pereche de anvelope și roți SUV se transformă foarte ușor într-o rulotă off-road„, a adăugat el.

Dimensiunile exterioare ale Ranilu-G, fără bară de remorcare sunt:

  • Lungime – 2,54 m
  • Lățime – 1,40 m lățime
  • 1,74 m deasupra solului

Rulota are o bucătărie mică, dotată cu chiuvetă, rezervor de apă de 20 de litri, cu posibilitatea de a adăuga încă 20 de litri, pompă electrică de apă, frigider 17L / 50W – amoniac, iluminare cu LED-uri de 12V pe capacul bucătăriei, baterie de 80Ah cu posibilitatea de a instala un panou solar. Există un încărcător de baterii încorporat + invertor de 12/220V cu o putere de 300 W și comutare automată a circuitelor 220V/12V în momentul în care este alimentat cu energie externă sau când aceasta este deconectată. Dormitorul are o saltea de 134/190 cm de spumă cu memorie, trei dulapuri și un raft pentru obiecte mici, 3 prize. de 220V și 2 buc USB. Are un portbagaj mic atașat la structura de pe bara de tractare, care pe lângă baterie este colectat și cablu de alimentare de 20 m, o copertină mică și multe alte accesorii și instrumente pentru a ajuta la camping. Cele două uși ale dormitorului fac ca interiorul rulotei să fie accesibilă de ambele părți. Ferestrele sunt din sticlă și se pot deschide și mai există o trapă de 40×40 cm pe acoperiș. Iluminatul din dormitor este de 12V LED cu opțiune de estompare și două aplice elegante cu decor din lemn la 220V. Construcția este realizată pe o remorcă nouă, iar proiectul este luat în considerare pentru aceasta. Într-un stil tipic american, cu o structură din lemn de grinzi și placaj de 5 cm, izolație și structură din oțel pentru bază, astfel încât să poată fi demontată de pe remorcă și să poată fi folosită în celelalte scopuri ale sale. Astfel, acest prim prototip Ranilu-G este de fapt o rulotă multifuncțională.

Contributor & foto: Veselin Valev – camping.bg

Evenimentul dedicat rulotelor și autorulotelor în imagini video

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857