19.05.2024

Un convoi de autorulote a părăsit Grecia din cauza pandemiei

Un convoi de 110 autorulote cu 240 turiști a părăsit Grecia din cauza epidemiei, informează revista germană auto-motor-und-sport. Potrivit agenției franceze de știri AFP (Agence France-Presse), consulatul francez din Grecia a anunțat că 110 autorulote ar putea pleca în convoi către casele lor.

Pandemia care s-a abătut asupra întregii omeniri, a surprins camperiștii în diverse locuri în toată lumea. În Grecia, după mai multe dificultăți, s-a organizat un convoi cu 110 campere cu 240 de turiști, în mare parte francezi, italieni și britanici. Toți turiștii și autorulotele lor au fost îmbarcați pe un feribot în 16 aprilie, care a plecat la ora 17.00 din Patras în Peloponez și a făcut o escală la ora 23.00 în Igoumenitsa (Epirus, vestul Greciei). Camperiștii au fost transportați cu un ferbot de marfă în cursul nopții în portul italian Ancona de unde și-au continuat drumul pe șosea către nordul Italiei, zona cea mai afectată de epidemia de coronavirus.

S-a pus problema ca turiștii să își lase camperele de 30.000 sau 200.000 euro în Grecia, să plece cu avionul și să revină după pandemie să își recupereze autorulotele, dar ar fi fost posibil să le găsească la vânzare pe eBay, așa că au refuzat părăsirea autorulotelor.

Camperștii beneficiază de un regim special și conform informațiilor furnizate de consulatul Franței aceștia nu sunt nevoiți să stea în carantină pe terioriul Italiei, deoarece oamenii călătoresc în „propia casă” pe roți, și nu sunt nevoiți să iasă afară, să interacționeze ca turiștii clasici.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Doi bucureșteni sunt izolați în camper în Spania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857