23.04.2024

Vacanțele în Grecia doar cu „pașaport de sănătate”?

Turiștii care doresc să viziteze Grecia vara asta, vor trebui probabil să dețină un  „pașaport pentru sănătate” 

Sezonul turistic al Greciei va fi limitat la o perioadă de trei luni, a declarat, marți, ministrul turismului, Harris Theoharis, într-un interviu pentru Skai TV. El a explicat că lunile iulie, august și septembrie vor fi foarte aglomerate, acestea trebui să suplinească timpul pierdut. Cu toate acestea, el nu a exclus posibilitatea extinderii sezonului turistic până în octombrie sau chiar noiembrie, cu condiția ca evoluțiile legate de coronavirus să fie pe un trend descrescător.

„Diferite țări trebuie să cadă de acord cu această practică de „intrare sigură” și am cerut Comisiei Europene să aibă astfel de protocoale de sănătate în aplicare”, a spus ministrul. Potrivit ministrului Theoharis, cetățenii europeni care doresc să călătorească într-o altă țară vor trebui să obțină mai întâi un „pașaport de sănătate” în țara de origine pentru a confirma că nu sunt pozitivi pentru coronavirus. Prin urmare, cetățenii vor fi eligibili să călătorească. Potrivit estimărilor, ministrul a spus că turismul va scădea cu 50%, adăugând că Grecia nu așteaptă turiști din țări din afara Europei.

Până acum, nu există detalii despre ce va fi sau cum se poate obține „pașaportul pentru sănătate”. Ministrul a explicat că în UE se organizează consultări cu privire la posibilitatea de a furniza teste de coronavirus oricărui cetățean european care dorește să călătorească.

foto: GTP Headlines

El a subliniat că Grecia păstrează avantajul de a fi o țară sigură în Mediterana, ceea ce este un element foarte pozitiv în lumina noii situații.

Șefii celor mai mari cinci lanțuri hoteliere din Grecia în fața ziarului Kathimerini și-au exprimat, de asemenea, așteptările că sezonul turistic nu va începe înainte de iulie. Un semnal important pentru sector va fi ridicarea restricțiilor impuse de coronavirus. De asemenea, subliniază necesitatea unor protocoale de sănătate pan-europene.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Sursa: https://camping.bg

Cu campervanul în Dobrogea necunoscută

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857