22.07.2024

Volkswagen Vehicule Comerciale, Argo AI și MOIA prezintă primul prototip ID.BUZZ pentru conducere autonomă

Volkswagen Vehicule Comerciale, Argo AI și MOIA au dezvoltat vehicule care se conduc singure, bazate pe viitorul ID. BUZZ, care utilizează o combinație de camere, senzori lidar și radar și este dezvoltat pentru a decongestiona traficul și a crește siguranța în orașe 

Unul dintre primele cinci vehicule de testare cu conducere autonomă ale ID-ului complet electric BUZZ AD1 (Autonomous Driving) de la Volkswagen Vehicule Comerciale (VWCV), ale cărui versiuni de serie vor fi implementate în serviciile de mobilitate comercială, cum ar fi MOIA, începând cu 2025 a fost prezentat în cadrul evenimentului Volkswagen Group „New Auto Night”, în ajunul IAA Mobility 2021. Munchen este, de asemenea, sediul european al partenerului Argo AI, compania globală de tehnologie de conducere autonomă care dezvoltă sistemul de conducere autonomă (SDS), inclusiv hărțile, hardware-ul, software-ul și infrastructura de suport în cloud care alimentează ID-ul. BUZZ AD1. Începând din 2025, la Hamburg, ID.BUZZ AD1, care se conduce singur, își va aduce pasagerii la destinație în cadrul unui serviciu de ridepooling operat de MOIA. „Grupul Volkswagen se află în plin proces de transformare, de la un producător de vehicule la un furnizor global de mobilitate de top, bazat pe software„, a explicat CEO-ul Dr. Herbert Diess în cadrul evenimentului. „Suntem compania care redefinește mobilitatea – cu soluții de mobilitate durabilă, conectată și sigură pentru generațiile viitoare.

Argo testează în mod activ în multe zone urbane, inclusiv în Munchen, cu ajutorul ID-ului. BUZZ AD1. Sistemul de autoconducere Argo cuprinde o suită de senzori, software și platformele de calculatoare pentru a oferi o conștientizare la 360 de grade a mediului înconjurător al vehiculului, pentru a prezice acțiunile pietonilor, bicicliștilor și vehiculelor și pentru a direcționa motorul, sistemele de frânare și de direcție astfel încât vehiculul să se deplaseze în siguranță și în mod natural, ca un șofer experimentat.Argo AI utilizează camere, radare pentru a realiza o conducere autonomă sigură. Senzorul proprietar al companiei, Argo Lidar, se află la înălțime pe acoperișul ID-ului. BUZZ AD1, și poate detecta obiecte de la o distanță de peste 400 de metri. Tehnologia sa patentată Geiger-mode are capacitatea de a detecta chiar și cele mai mici particule de lumină (un singur foton), astfel încât chiar și obiectele cu o reflectivitate scăzută, cum ar fi vehiculele vopsite în negru, pot fi detectate și, astfel, sunt posibile reprezentări foarte precise ale mediului înconjurător.

Testarea ID.BUZZ AD1 are loc în colaborare cu Volkswagen Vehicule Comerciale la centrul de dezvoltare Argo AI din Neufahrn, lângă München. Argo dispune, de asemenea, de o pistă închisă de nouă hectare lângă aeroportul din München pentru a testa o varietate de situații de trafic specifice condițiilor de conducere europene, pe lângă pista de testare din Statele Unite. „Flota de testare ID.BUZZ AD1 reprezintă o etapă importantă în parteneriatul nostru cu Volkswagen Vehicule Comerciale„, a declarat Bryan Salesky, fondator și CEO al Argo AI. „Bazându-ne pe cei cinci ani de dezvoltare și pe învățămintele dobândite în urma operațiunilor noastre din orașele mari și complexe din SUA, suntem încântați să începem în curând testele pe străzile din Munchen, în vederea pregătirii pentru lansarea serviciului de transport comercial de tip ridepooling cu conducere autonomă cu MOIA.”

Prin planurile sale de dezvoltare a serviciilor de conducere autonomă, Volkswagen Vehicule Comerciale arată în mediul IAA cum poate fi decongestionat traficul din interiorul orașelor prin ridepooling și, în același timp, este mai sigur datorită sistemului de conducere autonomă: „Un sistem de recunoaștere a mediului înconjurător format din șase lidar, unsprezece radare și paisprezece camere, distribuite pe întregul vehicul, poate capta mult mai mult decât poate face orice șofer uman de pe scaunul său„, explică Christian Senger, șeful departamentului de conducere autonomă de la Volkswagen Vehicule Comerciale.

În timp ce VWN și Argo AI dezvoltă vehiculul autonom și sistemul de autoconducere, MOIA este a treia componentă a unui serviciu de mobilitate autonomă. Filiala Volkswagen are o experiență vastă în domeniul serviciilor de mobilitate și al gestionării flotelor. Într-un timp foarte scurt, MOIA a înființat cel mai mare serviciu de ride pooling cu șoferi, complet electric, din Europa. Acesta a transportat milioane de pasageri. Începând cu 2025, MOIA va fi primul utilizator al ID.BUZZ AD1. „Aducem expertiza noastră în cooperarea cu Argo AI și VWCV și vom dezvolta un serviciu de mobilitate autonomă, pe lângă serviciul nostru obișnuit„, spune Robert Henrich, director general al MOIA-CEO. „Orașele din întreaga lume doresc să își eficientizeze traficul și să îl facă mai prietenos cu clima. Partajarea autonomă a transportului în comun îmbunătățește mobilitatea urbană, crește siguranța rutieră și face orașele mai atractive. Hamburg va fi primul oraș care va oferi servicii autonome de ride pooling.”

Foto: Volkswagen Vehicule Comerciale

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Autorulota Benimar Sport 340 UP, model 2021 – camperul cel mai solicitat de firmele de închirieri

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857