21.07.2024

Volkswagen Vehicule Comerciale revine pe profit în prima jumătate a anului 2021

  • Livrările către clienți cresc la 205.000 de vehicule
  • Seria T și Crafter înregistrează o creștere semnificativă
  • Cifra de afaceri urcă la 5,3 miliarde de euro
  • S-a obținut un profit operațional de 87 de milioane de euro

Volkswagen Vehicule Comerciale (VWCV) a revenit pe profit în prima jumătate a anului 2021. În ciuda unui mediu încă dificil, a raportat un profit operațional după șase luni de 87 de milioane de euro. Cifra comparabilă din aceeași perioadă a anului trecut a fost de – 334 milioane de euro. Rezultatul pentru întregul an 2020 a fost, de asemenea, o pierdere. Rezultatele de anul trecut au fost puternic afectate de pandemia de coronavirus, cu scăderea cifrelor de vânzări și închiderea temporară a fabricilor fără producție activă. În prima jumătate a anului 2021, cifra de afaceri a crescut cu 1,1 miliarde de euro, ajungând la 5,3 miliarde de euro.

Carsten Intra, Chairman of the VWCV Board of Management
Carsten Intra, Chairman of the VWCV Board of Management

„A fost o adevărată performanță pe care am reușit să o realizăm împreună în prima jumătate a anului”, a declarat Carsten Intra, președintele Consiliului de administrație al VWCV, comentând rezultatul. „În ciuda rezultatului bun, situația rămâne dificilă. Poziția pe piețele furnizorilor este încă incertă, pandemia de coronavirus este departe de a fi învinsă și observăm diferențe mari în regiunile noastre de vânzări la nivel global. Cu toate acestea, primele șase luni mă fac să mă simt pozitiv, inclusiv în ceea ce privește întregul an 2021.”

Livrările către clienți cresc semnificativ în prima jumătate a anului 2021

În prima jumătate a anului, mai ales Multivan, Transporter și Crafter au fost cele care au înregistrat o creștere puternică: un număr bun de 95.000 de vehicule din seria T au fost furnizate clienților (+54%) și peste 35.000 de vehicule Crafter (+43%). În cazul Caddy, a fost vorba de puțin mai puțin de 50.000 de vehicule. Din cauza schimbării modelului și a situației foarte tensionate cu produsele semiconductoare, furgoneta de livrare urbană reproiectată a fost astfel ușor sub cifra din anul precedent (-4 procente). Amarok, care, în urma întreruperii producției la Hanovra, este fabricat în continuare la Pacheco, în Argentina, a înregistrat un număr bun de 24.000 de unități livrate către clienți – în principal în Australia și America de Sud – și a fost astfel aproape la nivelul anului precedent (-3 procente).

Cererea pentru popularele camper vanuri Volkswagen Vehicule Comerciale a crescut din nou. Comenzile preluate pentru California 6.1 au crescut în prima jumătate a anului 2021 cu un procent bun de 40 % față de cifra deja puternică din anul precedent. Și fratele său mai mare – Grand California – a înregistrat o creștere puternică de la an la an: comenzile preluate s-au dublat ca număr.

Michael Obrowski, Member of the Board of Management for Finance and IT

Michael Obrowski, membru al Consiliului de Administrație pentru Finanțe și IT, a comentat: „În acest moment, nu există nicio cifră de afaceri: „Pe lângă mișcarea ascendentă de pe piețele europene și un mix bun de volume, rezultatul din primul semestru poate fi atribuit în primul rând programului de costuri GRIP Performance început anul trecut. Vom continua să beneficiem de acest program și de implementarea sa sistematică și în lunile următoare. În prima jumătate a anului a existat un impact pozitiv suplimentar din partea pieței vehiculelor de ocazie, care a avut o performanță peste așteptările noastre.

În iunie 2021, Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat noul Multivan, care va lărgi și mai mult gama de modele în cursul acestui an, inclusiv prin adăugarea unui vehicul hibrid (PHEV). VWCV își extinde în acest fel portofoliul de vehicule electrice cu baterii. O versiune complet electrică (BEV) a modelului Crafter este deja oferită. Modelul T6.1 – ca Transporter sau Caravelle – este oferit de marcă, împreună cu partenerul ABT, și în versiune BEV. Anul viitor va avea loc apoi premiera mondială a noului simbol Bulli complet electric: ID.BUZZ.

Foto: Volkswagen Vehicule Comerciale

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857