12.06.2024

AL-KO HY2: funcționalitate, siguranță și confort pe două picioare

Sistemul de picioare hidraulice HY2 de la AL-KO este ideal pentru autorulote și camper vanuri și poate fi montat atât pe puntea din față, cât și pe cea din spate. Este „fratele mai mic” al lui HY4 – sistemul cu 4 picioare hidraulice, în consecință are o greutate semnificativ mai mică și reprezintă o alternativă mai economică la sistemul cu patru picioare. 

Camparea aurorulotei pe un teren denivelat este o provocare pentru orice camperist și nu o dată am fost în situația de a găsi soluții pentru ca bula de nivel să fie dreaptă. Pe lângă calele clasice sau picioarele acționate manual, sistemul hidraulic AL-KO HY2 face ca nivelarea unei autorulote să fie făcută automat, fără efort.

Ansamblul HY2 nu are nicio influență asupra garanției de etanșeitate a vehiculului, deoarece, datorită sistemului hidraulic descentralizat montat pe șasiu, nu se străpunge habitaclul. Sistemul poate fi montat atât pe șasiul original, cât și pe un șasiu AL-KO placat cu zinc sau pe un șasiu SLC și este compatibil cu suspensia pneumatică Air Premium X2 / X4. AL-KO HY2 garantează siguranța maximă în manipulare: ambele picioare se ajustează automat și oferă un suport sigur. Nivelarea vehiculului poate fi programată prin axa transversală a vehiculului. Dacă este necesar, suportul poate fi optimizat prin acționarea manuală a picioarelor. Este disponibil un spațiu de memorie programabil pentru ajustarea individuală. Odată ce picioarele hydraulice sunt extinse, imobilizatorul integrat protejează vehiculul împotriva furtului.Cu numai 34 de kg, AL-KO HY2 are o greutate semnificativ mai mică decât modelul HY4 și reprezintă o alternativă rentabilă la sistemul cu patru picioare stabile.

AL-KO a prezentat noul HY2 pentru prima dată la CMT Stuttgart în ianuarie 2020. Sistemul este disponibil începând din martie 2020 pentru FIAT Ducato, Peugeot Boxer și Citroen Jumper – indiferent de șasiul încorporat. Prețul pentru AL-KO HY2 pleacă de la 2.850 € și nu include manopera.

Foto: AL-KO

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Călătoria cu autorulota pe timp de iarnă – partea 2 – despre sisteme alternative de încălzire

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857