12.06.2024

Shine Turbine, soluția eoliană portabilă pentru reînărcarea electronicelor în outdoor

97% dintre pasionații de activități în aer liber aduc tehnologia cu ei în excursii, ceea ce le permite să prelungească ieșirile cu o medie de 6 zile pe an arată un studiu realizat de canadienii de la Aurea Technologies.

Compania canadiană Aurea Technologies produce Shine Turbine, o turbină eoliană ultra-compactă și ușoară care oferă performanțe de neegalat pentru pasionații de activități în aer liber care au nevoie să reîncarce dispozitivele electronice.
Shine Turbine alimentează cu ușurință aparatele electronice portabile, cum ar fi telefoane, tablete, lumini, aparate foto etc. Este extrem de rapidă în generarea și stocarea energiei electrice într-o gamă largă de condiții meteorologice iar ca dimensiuni, pliată are  aproximativ dimensiunea unei sticle de apă de 1.000 ml.
Oferim energie eoliană care încape în rucsacul tău„, a declarat Cat Adalay, CEO și fondator al Aurea Technologies.
Energia eoliană este al doilea cel mai mare producător de energie curată din lume, dar majoritatea oamenilor nu au acces direct la ea. Ca o echipă de entuziaști ai activităților în aer liber, cu experiență în știință și inginerie, ne-am propus să creăm un produs de energie eoliană care să le ofere utilizatorilor libertatea de a-și produce propria energie curată, zi sau noapte, pe ploaie, în nori sau pe soare.”Shine este o turbină de 40 de wați, de 1,5 kg, care poate încărca direct dispozitive portabile sau poate stoca energie în bateria sa internă litiu-ion de 12.000 mAh pentru utilizare ulterioară. De asemenea, poate fi preîncărcată acasă folosind o priză de perete standard.
Turbina Aurea are capacitatea bateriei pentru patru încărcări complete ale telefonului, deci este excelentă pentru a împărți energia sau pentru a menține încărcate mai multe dispozitive. Pe lângă călătoriile de mai multe zile cu cortul, produsul este ideal pentru camping, RVing, viața în afara rețelei, utilizarea în caz de urgență și multe altele.
Lamele de înaltă eficiență în curs de brevetare ale Shine și designul ușor îi permit să producă o putere de 13,3 wați pe kilogram. Acesta este un raport putere-greutate superior în comparație cu alte produse regenerabile portabile portabile, cum ar fi panourile solare, sobele termoelectrice și turbinele de apă.
Extrem de silențios în timpul funcționării, Shine generează energie la viteze ale vântului de la 8 la 28 mph și la temperaturi cuprinse între 0 și 40° C. Proiectat pentru a fi ușor de utilizat, acest încărcător eolian este complet autonom, tot ce este necesar pentru o instalare rapidă fiind depozitat în interiorul corpului său, inclusiv cabluri de ancorare, suport și țăruși.
Pentru a trăi în mod durabil, trebuie să regândim modalitățile prin care creăm și folosim energia„, a declarat Rachel Carr, director de marketing al Aurea Technologies și co-creatoare a turbinei Shine.
Simplitatea designului Shine, configurarea în două minute și capacitatea de a genera și stoca rapid energie, face exact acest lucru. Este un schimbător de joc, permițând oamenilor să aibă acces la energie eoliană în timp ce se află departe de rețeaua electrică.”
Shine este în curs de certificare CSA, FCC, IEC, IC RoHS, UL și UN3481 și va fi fabricat în Canada.

Accesul la energie regenerabilă în afara rețelei este esențial, deoarece aparatele electronice necesită adesea o putere de încărcare mai mare decât cea pe care o pot oferi bateriile portabile. Fără o sursă de energie fiabilă, persoanele fizice se pot afla în situații vulnerabile atunci când rezervele de baterii nu pot fi refăcute.
Turbina Shine furnizează energie regenerabilă zi și noapte, oriunde bate vântul. Acest încărcător eolian ultra-compact de 40 de wați poate alimenta orice dispozitiv USB portabil, inclusiv telefoane, tablete, lumini, drone, aparate foto, GPS-uri, difuzoare, cititoare electronice, căști, acumulatori și multe altele.
Shine convertește vântul în energie pentru a încărca dispozitivele imediat sau pentru a le stoca rapid în bateria sa internă de 12.000 mAh pentru utilizare ulterioară. Prin conectarea unui cablu USB la Shine, dispozitivele pot fi alimentate în timp ce turbina este în funcțiune sau depozitată.
Shine se adresează oricărui utilizator de dispozitive portabile care are nevoie de acces la o alimentare portabilă rapidă. Configurarea este rapidă și ușoară, durează 2 minute sau mai puțin. Turbina este vândută la un preț de pornire de 240 de dolari americani, ceea ce reprezintă o reducere de 40 % față de prețul de vânzare cu amănuntul. Momentan Shine Turbine este vândută doar în Canada și US, dar în curând vor intra și pe piața din EU.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Prima utilizare a generatorului de curent la autorulotă

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857