23.06.2024

Solar grill, o soluție alternativă pentru gătit în camping

Solar grill, o soluție alternativă pentru gătit în camping la vecinii noștri bulgari

Grătarul solar este un concept care continuă să câștige impuls și să se răspândească în întreaga lume. Este continuarea logică a tendinței de înlocuire a combustibililor cu surse regenerabile de energie. Unele dintre cele mai importante companii de outsourcing se îndreaptă, de asemenea, către această nișă, iar bateriile solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile, plitele solare portabile și grătarele solare pot fi găsite acum pe piață.

La prima ediție a Camping&Caravanning Sofia, printre expozanți, l-am întâlnit pe Georgi Miloshov, cel care produce un grătar solar.  A aflat de acest tip de grill, acum 2 ani de la un turist străin în camping. De atunci a preluat ideea și a perfecționat acest grătar solar, a adus propriile îmbunătățiri pentru a obține un produs mai bun și o calitate mai bună de coacere.

Gratarul solar este alcătuit dintr-un tub solar vid, un reflector, o cadă inox alungită, cu un mâner din lemn și un set de curățare. Toate acestea sunt ambalate într-o cutie din lemn, tratate cu uleiuri naturale împotriva umezelii și a razelor UV.

Gratarul poate prepara carne, legume, cârnați, mici… Are nevoie doar de lumina solară și atinge o temperatură internă de 300 de grade. În mod firesc, pe componentele externe nu se eliberează căldură pentru a fi suficient de sigur pentru utilizare. Poate fi folosit și în zilele fără soare, dar timpul de gătire este este mult mai mare.

Film cu acest dispozitiv mai jos:

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857