30.09.2023

Probleme cu greutatea autorulotelor, iar de la 1 septembrie intră în vigoare Euro 6d

Azi vorbim despre problemele de greutate ale noilor modele de autocaravane și introducerea Euro 6d din 1 septembrie. Cu ce implicații, vedeți în interviul cu Liviu Gal.

Cea mai importantă noutate pentru 2020, este faptul că intră în vigoare de la 1 septembrie, normele de poluare Euro 6d, care implică niște costuri. Este cert faptul că toate șasiele s-au scumpit. Una din modificările importante la Fiat este că a introdus pentru prima dată sistemul de aditivare a motorului, adBlue, plus anexe, catalizatoare care în final au crescut greutatea șasiului cu aproximativ 46 de kg. Acest lucru afectează constructorii de autorulote pentru că și așa camperele au probleme cu greutatea. Pe de o parte ai legislația care spune 3,5 t pe de altă parte șasiele s-au îngreunat, iar la mijloc este cetățeanul care dorește cât mai multe lucruri și nevoia omului modern să aibă de toate în motorhome, să fie ca acasă.

Interviu realizat în exclusivitate pentru RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Modificări și tendințe aduse modelelor noi de autorulote din 2020

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857