19.04.2024

Campinguri în Grecia vizitate de „Jurnal de rulotă”

Rvtravel.eu a stat de vorbă cu Cezara și Bogdan de la Jurnal de rulotă despre călătoria lor cu camperul în Grecia din această vară. Câteva campinguri vizitate de ei și câteva sfaturi utile puteți citi în articol.

„Cu toții știm că în Grecia, off-campingul este interzis. Dacă ai fost măcar o dată în această țară, când ai facut bugetul estimativ, ai luat cu siguranță, în calcul și costul campingurilor.

De ce nu am facut off-camping cu autorulota în Grecia?

Da, pot spune că în Grecia nu am facut off-camping. Deși într-o seară, în călătoria noastra de 15 zile, am stat într-un port turistic, unde am plătit 10 euro, nu pot spune că am stat off-camping, pentru că e vorba totuși, despre o zona amenajată, cu plată.

Eu, o persoana destul de conformistă când vine vorba de regulile impuse prin lege, ținând cont și de faptul că sezonul înca nu se închisese, am simțit de cuviință că e mai bine să mergem în campinguri pe parcursul acestei călătorii, pentru a nu fi nevoiți să ne mutăm cu casa pe roți, la îndemnul organelor competente, când ne e “plaja mai dragă” și soarele mai strălucitor.

A nu se înțelege că blamez pe cei care aleg varianta de off-camping. Am făcut și noi deseori off-camping, dar nu de data aceasta, în Grecia.

Cât costă un camping în Grecia?

Pretul campingurilor în Grecia, poate varia astfel:

  • de la sezon la extrasezon;
  • de la un camping la altul;
  • de la o zona la alta;

Așadar, campingurile din est (de la marea Egee) care sunt mai populare, s-au dovedit a fi mai scumpe decât cele de pe coasta vest (Marea Ionica), zona care este mai spectaculoasă (din punctul nostru de vedere).

Cel mai mic preț pe care l-am plătit pentru o noapte, în camping în Grecia, a fost de 20 euro (cu electricitate inclusă) și cel mai mare pret 33 euro (cu tot cu electricitate), în Atena.

Daca nu dorești electricitate, se scad 3-4 euro, din prețul final. 🙂

Campinguri în care am stat în Grecia

Vreau în primul rând să vă spun că deși am stat în camping și am avut mereu vecini, noi nu am simțit nicio clipă că suntem înconjurați de persoane străine.

Cu mențiunea că gradul de ocupare a unui camping în Grecia, la mijlocul lunii septembrie, a fost de 80%).

Deși poate sună ciudat, în campingurile din Grecia, nu a fost nimeni care să ne deranjeze cu gălăgia vorbelor, a muzicii sau a altor activitați.

Autorulotele, rulotele și oamenii din campinguri, au fost piesele din cadrul nostru perfect, de vacanță.

Nu ar trebui să ne uimească acest lucru, pentru că până la urmă, indiferent dacă facem off-camping sau mergem în campiguri, în țară sau în străinatate, asta ar trebui să fie atmosfera peste tot.

Rulotismul e despre o libertate frumoasă, despre conviețuire în armonie cu natura și cu ceilalți oameni și ar putea fi, de ce nu, în cel mai bun caz, despre îmbunătățirea locului în care călătorim, nicidecum despre deteriorarea acestuia.

Revenind însa la campingurile în care am stat în Grecia, voi scrie despre ele, în cele ce urmează.

Nu am plecat cu lista campingurilor facută de acasă, pentru că în această călătorie ne-am dorit să nu programam detaliile, pentru a ne simți liberi pe deplin. Campingurile sunt asezate în ordinea vizitării și că toate au ieșire la mare.

1) Camping REA, din Vourvourou, Halkidiki

– Tarif: 25 euro/noapte (curent electric inclus). 👌😍

Aici am facut prima oprire. Rea Camping este un camping foarte mare, un adevărat sătuc de rulote, cu condiții foarte bune, situat exact pe malul Marii Egee. Toate astea ne-au făcut să rămânem 2 nopți acolo, timp în care ne-am relaxat și am intrat imediat în atmosfera de vacanță. A fost campingul meu preferat din punct de vedere al peisajului (ieșirea largă la plajă și limane de nisip în mijlocul mării Egee ce îți permiteau să traversezi marea), al organizării (deși am întâlnit un camping mai organizat de atât), al amplasării.

2) Camping Sylvia situat in Litóchoro, Grecia (Macedonia Centrala)

– Tarif: 22 euro/noapte (curent electric inclus)

Un camping ideal pentru când ești în trecere, cochet, cu băile amenajate că la mall-ul din oraș, aflat pe țărmul înalt al Marii Egee. Când zic țărm înalt mă refer la faptul că deși campingul e cu ieșire la mare, ca să ajungi la plajă trebuie să cobori în jur de 30 de scări. Plaja este compusă din pietricele mici. În apropierea acestui camping se află impozantul munte Olimp.

3) Camping Hellas situat in Kato Gatzea, langa Volos (Regiunea Magnesia)

– Tarif: 23 euro/noapte (curent electric inclus)

Acest camping a fost o alegere potrivită, pentru a petrece zile relaxante și de asemenea, locul potrivit în care să te lase bateria autorulotei. Gazdele au fost foarte primitoare și au chemat service-ul mobil. Campingul curat, cu ieșire la un golf din Marea Egee, cu plajă îngustă. Aici am văzut cele mai curate băi în condiții de trafic, datorită personalului angajat special pe acest sector, care s-a ocupat continuu de acest aspect. Localizarea în imediata apropiere de orasul Kato Gatzea (posibilitatea de a-l vizita pe jos chiar) peisajul superb, apa tot mai curată și mai înspre turqoise și faptul că ne-a lasat bateria autorulotei, ne-au facut să poposim aici 3 zile.

4) Portul Kamena Vourla Marine, din orașul Kamena Vourla

– Tarif: 10 euro/noapte (fără posibilitate de utilitați)

Nu a fost camping, ci un port turistic păzit. Am schimbat atmosfera campingurilor cu cea a unui port turistic, cu restaurante pline la ceas de seară și cu o priveliște de nedescris către o infinitate de ambarcațiuni. Am petrecut o noapte minunată, scăldată în lumină și culoare, la malul Mării Egee.

5) Camping Athena, situat în orașul Atena

– Tarif: 33 euro/noapte, cu tot cu electricitate

Camping Athena nu are ieșire la mare. Este locul în care ne-am lăsat, liniștiți, casuța pe roți și am plecat să vizitam Atena, pe biciclete. Este campingul potrivit la momentul potrivit, daca te afli în trecere și nu vrei să ratezi orașul. Parcările în centru sunt foarte scumpe, în zone foarte aglomerate, greu de pătruns, așadar deși a fost cel mai scump camping de pe parcursul călătoriei, a meritat alegerea făcută.

6) Akrata Beach Camping, situat în Peloponezul de nord

– Tarif: de 20 euro/noapte (curent electric inclus)

În acest camping ne-am oprit să ne bucurăm de albastrul nevăzut și răpitor al Marii Ionice, pe care l-am descoperit în partea de nord a Peloponezului… Albastrul răpitor, trebuia cumva trăit. 💙💙 Tot în acest camping, ne-am bucurat de soarele arzător, mai ceva ca in luna lui cuptor. Temperatura în nordul Peloponezului a urcat până la 33 de grade, în această perioadă.

7) Desimi Beach Camping, din Lefkada

– Tarif: 20 euro/noapte, (curent electric inclus)

Este un camping modest, dar amplasat într-o zonă superbă, cu apă turqoise cristalină a Marii Ionice, cu peșteri sculptate în țărmul stâncos și acoperit cu vegetație. De pe plaja cu același nume, ai posibilitate să închiriezi hidrobiciclete (15 euro/ora) și bărci (70 euro/zi – data viitoare nu mai lăsăm barca acasă, orice ar fi) și să vizitezi pe calea apei, plajele mici și țărmurile înalte ale insulei. Este campingul cu cel mai aglomerat restaurant, din câte am vazut în campinguri, până acum. 🙂

8) Camping Ouzouni Beach, Halkidiki

– Tarif: 20 euro/noapte (curent electric inclus)

Camping Ouzouni ne-a adus practic pentru a 2-a oară în aceeași călătorie, în Halkidiki, dar pe alt “deget” al peninsulei, de la Marea Egee. Deși la întoarcere spre casă, din Lefkada, am vut să rămânem undeva în zona Thesaloniki, dar am avut pretenția să fie și un loc cu vedere la mare, am ajuns în acest camping, care s-a dovedit a fi cel mai mare, cel mai organizat și curat camping din toate cele văzute, pe parcursul călătoriei noastre.

Ponturi:

  • In luna septembrie, campingurile din Grecia sunt încă populate, dar atât cât să te facă să te simți într-o comunitate faină!
  • La final de sezon, proprietarii campingurilor încep să negocieze, deși încă au destui clienți.
  • Faceți cumpărăturile până să ajungeți în camping. Deși au existat buticuri și restaurante în toate campingurile, prețurile erau mult peste prețul magazinelor. Noi am făcut cumpărăturile complementare, cu bicicletele, în oraș.
  • Dacă aveți de spălat haine în vacanță, sunt campinguri care au chiuvete speciale pentru rufe, unde puteți spala gratuit, la mâna (pe langă mașinile de spălat care sunt contra-cost). Noi am spălat de 3 ori, puținele haine pe care le-am avut eu, partea feminină a echipajului.
  • Fiți respectuoși și amabili cu vecinii de camping, pentru că nu se știe când întâlniți oameni faini, compatibili, cu care ați putea ține legătura o viață. Nouă ni s-a întâmplat! ✌️🙋🏻‍♀️💁🏻‍♂️🚍”

Cezara & Bogdan – Jurnal de rulotă

Mare atenție la înălțime când conduceți autorulota

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857