21.05.2024

Avem rulouri rulate-n rulotă

Am vrut să-mi fac magazin mobil în rulotă. Am zis să-l cheme „La rulota-nfuriată”. Nasol! Mi s-a explicat că nu e bine cu furii din astea, dată fiind tendința zen a poporului român și a soției sale.

Am zis: „La rulota sprintenă”. Și m-au luat nutriționiștii la trei-păzește, fiindcă încurajez mâncatul rapid și descurajez digestia.

Un amic filosof mi-a explicat că ar trebui să spun „La rulota metafizică”, deoarece, citez din memorie: ”rulota este un epifenomen, a cărui caducitate iluzorie poate fi contestată numai prin transcendența rolului său intrinsec:” I-am cerut lui nea Mitică un vin sec și, până seara, eram amândoi destul de metafizici.

M-am gândit apoi să-i zic „La rulota cu mâncare” și era să-mi iau pe cap Garda Financiară și alte instituții oarecum nașpa ale statului, că de ce țin eu mâncarea în rulotă și obstrucționez comerțul prin alimentația publică în privat.

Altă idee nasoală a fost să-i zic „La rulota cu mititei”, deoarece m-au bănuit de trafic de minori, ceea ce eu n-ai să vezi.

Abia în final i-am zis „Rulota veselă” și-am zis să o mut pe net. E suficient de-nfuriată, e sprintenă, depinzând de viteza de net, e metafizică, deoarece nu se vede, dar există, este cu mâncare, deoarece mănâncă timp și atenție și se ocupă cu lucrurile cele mai importante în viață, adică alea mici.

Text: Răzvan Drăgoi

În Germania, poliția a arestat o bandă de hoți de campere

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857