Cu rulota la pește!

Prima dată am fost foarte supărat pe vărul meu care mi-a spus că rulota este minunată când te duci la pește.

Minunată, pe dracu! Am băgat rulota-n râu, am așteptat ore în șir și nu a mușcat niciunul, măcar să tragă la cauciuc, la stopuri, la vreun șurubel, ceva…n-ai să vezi! Indignat, l-am sunat pe văru’ și am înțeles că trebuie să ai și undiță.

Am scos, cu greu, rulota din râu, vai de mama mea ce m-am chinuit până am reușit, am cumpărat o undiță și, deși supărat, intuind chinul ce avea să vină, am plecat iar la pește. Ca să fiu foarte sigur că nu-mi scapă nimic, am luat două undițe cu tot dichisul, plumb, plută, cârlige, momeală falsă, că d’aia vie mi-e cam teamă. Pentru a surprinde și mai mult peștii, înainte să bag iar rulota-n apă, am lăsat o undiță la vedere, pe masă și una am ascuns-o în spatele chiuvetei. Am plecat să mă plimb, dar, stupoare, nici acum nu era prins vreun pește, și-am scuturat undițele cât am putut. În cârligul celei de pe masă se prinsese doar un fulg, de la o pernă.

Pe drumul de întoarcere, am oprit la pescărie, am luat câțiva pești și i-am aruncat, unul câte unul, în sus, prinzându-i apoi cu agilitate. Nu pot să mint, așa că a trebuit să prind fiecare pește cu mâna mea. Vărul a râs de mine, fiindcă păstrasem peștii congelați, cu etichetă cu tot. Zice: băi, nu mușcă, se vede că la tine pur și simplu nu mușcă!

Dar lasă, că i-o coc și eu lui! Mi-am cumpărat un pitbull, îl cheamă Grevei, că era grevă în ziua aia și l-am pus în rulotă, ascuns după fotoliu. Când o să intre vărul, să vedem la cine zice el că nu mușcă!

Vă urez tuturor fir întins, mai ales dacă vreți să vedeți televiziune prin cablu!

Text: Răzvan Drăgoi

Statistici despre situația caravaningului în Marea Britanie

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!
Emailul tău nu va fi făcut public și nici nu îți vom trimite mesaje nesolicitate - Citește politica de confidențialitate (...)