Primul lucru, când vrei să scazi costurile, este să te uiți la lucrurile de care nu ai nevoie.
În mod firesc, de ferestre și de uși nu este nevoie, fiind doar elemente de design. După ce le elimini, e absolut idiot să te gândești că mai ai nevoie de aer condiționat sau de ștergătoare. Ștergătoarele sunt utile doar pe timp de ploaie, când orice om stă acasă.
Firește, balastul trebuie total eliminat, nu văd de ce ai căra în rulotă paturi, frigider sau, Doamne apără și păzește, chestii din care curge apă.
Pe urmă, ambreiajul e supraevaluat. Ce atâta fâțâială să schimbi viteza, când poți să o ții, Doamne, iartă-mă, într-a doua constant?!
Nu e prea utilă nici frâna, deoarece, dacă mergi încet, atent și adaptezi drumul la condițiile de viteză, nu ar trebui să ai nevoie, te proptești ușor, cu blândețe, de orice obstacol și s-a oprit. Din acest motiv, accelerația mi se pare total aiurea, e o pedală cu care nu faci decât să-ți pui viața în primejdie.
Ce face omul fericit, în domeniul auto? Să nu se strice mașina. Ce se strică la o mașină cel mai des? Motorul. Acesta trebuie, imediat, să iasă din calcul atunci când vreți să luați ceva ieftin. Dă-l încolo, cu timpii, cilindri, poluarea și consumul lui de combustibil! Pui pedale de bicicletă și merge, dar sunt total contra ideii de a pune și lanț, că se strică.
Autorulota trebuie să aibă însă un element de confort, scaune de metal și piele. Deși, între metalul de la scaun și pielea cu care te pui pe el, e recomandat să pui o cârpă. Second hand.
Text: Răzvan Drăgoi