21.05.2024

Călătoriile în Europa – detectorul de radar la autorulotă sau rulotă

Mulți șoferi de rulote și autorulote folosesc detectorul de radar în călătoriile prin Europa. Știați că în unele țări este interzisă folosirea detectorului de radar?

Cu toții știm ce reprezintă și la ce folosește un detector de radar. După cum îi spune și numele, este un dispozitiv electronic pasiv folosit de către șoferi pentru a detecta dispozitivele de detecție a vitezei (radar) folosite de poliție pentru monitorizarea circulației auto.

În Europa sunt țări în care posesia și utilizarea detectorului de radar este interzisă. Dacă plănuiți să călătoriți în Europa cu rulota sau autorulota și aveți un detector de radar, este bine să știți în ce țări este permis deținerea și utilizarea acestui dispozitiv fără a primi amendă.

Utilizarea sau deținerea unui detector radar este ilegală în anumite țări și poate duce la amenzi, confiscarea dispozitivului sau ambele sancțiuni. Aceste interdicții sunt, în general, introduse sub premisa că un șofer care folosește un detector radar va prezenta un risc mai mare de accident decât un șofer care nu utilizează acest dispozitiv.

Aici puteți consulta o listă a țărilor unde puteți utiliza sau nu detectorul de radar: https://en.wikipedia.org/wiki/Radar_detector

Conduceți în siguranță, mai ales că autorulotele au o altă aerodinamică pe șosea în comparație cu un autoturism.

RVTravel.eu – membru fondator Asociația Română de Caravaning

Mare atenție la înălțime când conduceți autorulota

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857