06.12.2023

Câteva sfaturi utile pentru hibernarea autorulotelor și rulotelor

Dacă caravaningul de iarnă nu este pentru dvs., atunci este timpul să folosiți aceste sfaturi pentru a vă pregăti vehiculul pentru sezonul de iarnă. Hibernarea autorulotei și a rulotei nu este deloc dificilă. Vă prezentăm câteva sfaturi pentru pregătirea penru hibernare.

Sunt proprietari de vechule recreaționale care nu ies pe perioada iernii cu rulotele sau autorulotele. De aceea este important ca RV-urile să fie pregătite pentru pauza de sezon. Aceste sfaturi ajută la păstrarea și întreținerea lor pe termen lung.

Puneți lucrurile în ordine

Înainte ca autovehiculul să fie parcat, toate suprafețele cât și spațiile de depozitare trebuie curățate. Toate alimentele trebuie scoase din vehicul pentru a nu atrage animale sau paraziți. Cutiile etanșe, închise, pot rămâne în vehicul pe perioada iernii.

Asigurați o circulație optimă a aerului

Pentru a nu apărea mirosuri neplăcute în vehicul în timpul pauzei de iarnă, toate dulapurile și spațiile de depozitare trebuie șterse cu o cârpă umedă – inclusiv frigiderul. În cel mai bun caz, lăsați ușile dulapului deschise după aceea. Acest lucru permite aerului să circule mai bine în vehicul. De asemenea, este recomandabil să amplasați saltelele și pernele pe verticală, astfel încât să nu se acumuleze umezeală dedesubt. Alternativ, acestea pot fi depozitate într-un loc uscat în afara vehiculului.

Curățați exteriorul rulotei/autorulotei și verificați să nu existe daune

De îndată ce rulota sau autorulota a fost curățat temeinic, pot fi identificate și reparate mici avarii. Ferestrele din sticlă acrilică nu trebuie curățate cu un produs de curățat, ci cu un agent special pentru sticlă acrilică și o cârpă din microfibră. Zgârieturile mici ar trebui cel mai bine să fie corectate cu un creion de retuș înainte de a parca peste iarnă. Daunele mai mari ale vopselei trebuie reparate de un atelier specializat. De asemenea, toate sigiliile trebuie verificate și înlocuite, dacă este necesar. Tratamentul cu spray de talc sau silicon protejează împotriva sigiliilor poroase și a surprizelor neplăcute primăvara. Deoarece, mai ales în timpul iernii, umezeala pătrunzătoare poate provoca daune considerabile vehiculului.

Goliți și curățați alimentarea cu apă

Sistemul de alimentare cu apă din rulotă sau autorulotă joacă un rol important în pregătirea pentru sezonul rece. Deteriorările cauzate de îngheț sunt costisitoare, dar pot fi ușor evitate. Goliți cazanul și rezervorul de apă al vehiculului. Lăsați capacul rezervorului de apă deschis pentru a permite rezervorului să se usuce complet. Goliți toate conductele de apă și capul de duș. Toți robineții ar trebui să fie activați între rece și cald și să rămână deschiși. Curățați sistemul de apă și caseta de toaletă cu un agent adecvat de curățare a casetei din magazinele specializate. De îndată ce alimentarea cu apă este goală, pompa de apă poate fi oprită.

Hibernarea autorulotelor: ce trebuie să știți despre tehnologia vehiculelor și electricitatea

Opriți aparatele electronice și protejați bateria de descărcări adânci. Furnizarea de energie electrică și gaze ar trebui, de asemenea, întreruptă pentru iarnă. Bateriile și buteliile de gaz trebuie, de asemenea, depozitate în siguranță și uscate. Scoateți dispozitivele electronice, cum ar fi televizoarele, dacă este posibil. În cazul în care vehiculul are o baterie de bord, aceasta trebuie scoasă astfel încât să poată fi păstrată uscată și rezistentă la îngheț. Când scoateți, asigurați-vă: mai întâi deconectați polul negativ, apoi polul pozitiv. Bateria de pornire trebuie să fie complet încărcată sau, de asemenea, îndepărtată pentru o pauză lungă și depozitată într-un loc uscat. Închideți robinetele de la buteliile sau rezervoarele de gaz. 

Parcați autorulota/rulota în siguranță

Umflați anvelopele la presiunea maximă admisă, indicată de producător. Așezați vehiculul pe o suprafață orizontală, cuplați angrenajul și eliberați frâna de mână, astfel încât să nu poată rugini peste iarnă. Umpleți cu antigel, astfel încât sistemul de spălare a parbrizului să nu înghețe peste iarnă. Dacă vehiculul este parcat în aer liber pentru iarnă, acesta poate fi protejat de intemperii cu o husă de protecție specială. Merită să verificați vehiculul la intervale regulate de 6-8 săptămâni pentru a reîncărca bateria dacă nu este scoasă. În acest fel, vehiculul este echipat ideal pentru iarnă și în primăvară puteți pleca rapid în prima călătorie.

Sursa: https://www.caravaning-info.de

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

“Mi-am serbat ziua la camper, într-o benzinărie – a fost cea mai tare petrecere”

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857