21.07.2024

Sfaturi utile – achiziție camera auto pentru marșarier pentru rulote și autorulote

E destul de greu să mergi cu spatele cu mașină obișnuită. Atunci când conduceți o rulotă sau o autorulotă, situația se complică semnificativ. Dar cu multitudinea de opțiuni de camere auto pentru marșarier pentru rulote de pe piață, poate fi dificil să vă dați seama de unde să începeți – și dacă aveți sau nu nevoie de una, într-adevăr, în primul rând.

Deși mulți rulotiști își petrec viața de camping fără ajutorul unei camere de rezervă pentru RV, adăugarea uneia pe lista de echipamente ar putea fi un upgrade major. Imaginați-vă că nu va mai trebui niciodată să îi cereți copilotului dvs. să iasă din rulotă sau camper pentru a vă ajuta să vă dați seama „ce se întâmplă acolo în spate” – sau, mai rău, pentru călătorii solitari, să trebuiască să solicite ajutorul unui trecător. Cu o cameră de marșarier pentru rulote, veți putea să navigați cu încredere pe alei de acces în spate, ca să nu mai vorbim de faptul că veți avea o idee mai bună despre ce se întâmplă atunci când conduceți pe autostradă.
În acest articol, vă vom prezenta toate elementele de bază ale camerelor de marșarier pentru RV, inclusiv ce să căutați atunci când achiziționați una și ce tipuri sunt disponibile pe piață (de exemplu, cu fir vs. fără fir). De asemenea, vom acoperi unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le puneți despre camerele auto pentru RV pentru a vă ajuta să luați decizii corecte cu privire la această investiție importantă pentru RV-ul dvs.
În loc să ne concentrăm pe un anumit producător sau produs (care, la urma urmei, se va schimba pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai bună), vom vorbi mai general despre opțiunile camerelor de marșarier pentru RV: ce tipuri există și de ce este fiecare atractivă? Ce ar trebui să căutați atunci când faceți achiziția și cât de mult vă puteți aștepta să cheltuiți?
Camerele de marșarier pentru rulote sunt disponibile într-o gamă largă de tipuri, cu diverse calitați video, nevoi de instalare și prețuri diferite. Până la sfârșitul acestui articol, ar trebui să simțiți că aveți informațiile de care aveți nevoie pentru a lua o decizie informată despre camerele pentru mers în marșarier pentru RV disponibile pe piața actuală!

Chiar aveți nevoie de o cameră de marșarier pentru RV?
Sincer… răspunsul este nu (probabil că știți deja asta!). Rulotele există de mult mai mult timp decât camerele de marșarier pentru rulote, iar oamenii au reușit să campeze cu succes fără această tehnologie de mult timp.
Acestea fiind spuse, o cameră de marșarier pentru rulote este un gadget util, poate fi un upgrade semnificativ și vă poate face rulota mai sigură și mai puțin stresantă la condus. Chiar și rulotele mici sunt mai mari decât vehiculul dvs. mediu, iar mersul cu spatele poate fi o încercare foarte anevoioasă uneori – mai ales dacă vă aflați într-un camping plin de rulote sau într-un cartier cu mulți pietoni.
O cameră de marșarier pentru rulote vă poate face să vă simțiți mai în siguranță la volan și să faceți din rulota dvs. o amenințare mai mică pentru mașinile și pietonii din jurul dvs. De asemenea, vă poate ajuta să parcați mult mai ușor.

Tipuri de camere auto de marșarier pentru RV
Deși există zeci de mărci și modele specifice, acestea se împart, în general, în două categorii: cu fir și fără fir (wireless).
Camerele de spate pentru RV cu fir sunt, după cum sugerează și numele, conectate prin cablu la vehiculul dumneavoastră RV. Asta înseamnă că există mai multă configurare, da, și, de asemenea, de obicei, mai multe cheltuieli atunci când luați în considerare instalarea. Dar înseamnă, de asemenea, că o puteți instala în orice rulota, autorulotă sau campervan de pe piață!
De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la neplăcerile legate de pierderea semnalului, ceea ce se poate întâmpla uneori cu camerele de marșarier RV fără fir – în special dacă conduceți un ansamblu lung.

Camerele de spate fără fir nu sunt cablate în platformă. În schimb, acestea se bazează pe tehnologia wireless și pe semnale analogice sau digitale pentru a conecta camera la monitorul din față. În timp ce aceste camere sunt adesea disponibile la prețuri mai mici decât versiunile cu fir și sunt cu siguranță mai ușor de instalat, unii rulotiști spun că nu sunt fiabile, deoarece semnalul are tendința de a se pierde (sau de a fi interferat de alte semnale din zonă). Acestea fiind spuse, în ceea ce privește ușurința de utilizare, camerele cu fir sunt preferate de mulți rulotiști. Pur și simplu conectați unitatea la conexiunea de 12 volți de curent continuu și iată: cameră de spate vă arată imaginea instantaneu pe monitor. Numai dvs puteți decide dacă o cameră de spate wireless sau cu fir este potrivită pentru nevoile dvs. Dar ce altceva ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați acest element important?

Calitatea video
Scopul unei camere de marșarier pentru rulote și autorulote este de a vă asigura că puteți vedea ce se întâmplă în spatele dvs. Așa că ar fi bine să investiți într-o cameră care să aibă o calitate video decentă! Cele mai bune camere de marșarier pentru RV-uri oferă nu numai detalii fine și rezoluție în plină zi, dar vin și cu opțiuni cu infraroșu, cu vedere pe timp de noapte, color și alb-negru, astfel încât să puteți alege ceea ce funcționează cel mai bine în funcție de cerințele dvs.
Camerele pentru RV cu semnale video digitale tind să se afișeze mai bine și mai fiabil decât cele care utilizează tehnologia analogică. De asemenea, veți dori să căutați o cameră de marșarier care oferă un câmp de vizibilitate amplu: în mod ideal, mai mult de 90 de grade din spațiul din spatele barei de protecție.

Calitatea monitorului
Cea mai bună cameră din lume nu valorează nimic dacă nu aveți un monitor de înaltă calitate de pe care să o monitorizați. Vreți să vă asigurați că monitorul are o dimensiune și o scară corespunzătoare pentru a vă permite să vizualizați confortabil feed-ul camerei de marșarier și, la fel ca în cazul smartphone-ului și al altor gadgeturi tehnologice, rezoluția ecranului este importantă. Cu cât mai mulți pixeli, cu atât mai bine!

Cerințe de instalare
Camerele de marșarier pentru vehicule de agrement fără fir vs. cele cu fir variază foarte mult în ceea ce privește cerințele de instalare. În timp ce o cameră cu fir necesită un timp semnificativ de instalare, aceasta poate fi, de asemenea, o investiție valoroasă atât de timp, cât și de bani pentru a vă asigura că aveți un semnal fiabil care chiar funcționează.

Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de o cameră de marșarier în ultimul moment înainte de o escapadă de weekend (și nu vă îngrijorează investiția dacă în cele din urmă decideți să faceți un upgrade), o cameră de marșarier wireless ar putea fi cea mai bună opțiune. De asemenea, puteți utiliza o cameră de marșarier fără fir dacă sunteți încă în modul de închiriere de autorulote și nu v-ați cumpărat încă o rulotă sau autorulotă proprie; tot ce trebuie să faceți este să deconectați și să reconectați unitatea și o puteți transfera de la un vehicul la altul!

Cum se instalează o cameră de marșarier pentru RV?
După cum am menționat mai sus, instalarea unei camere de spate pentru RV depinde de tipul pe care îl alegeți. Dacă alegeți o cameră cu fir, va trebui să cablați fizic hardware-ul în rulota dvs., ceea ce poate necesita ajutor profesionist. Dacă ești îndemânatic și cu puțin curaj, poți, de asemenea, să o faci tu însuți; tutorialele de pe YouTube pot fi deosebit de utile în această privință. Acestea fiind spuse, întotdeauna doriți să verificați de două ori manualul rulotei pentru a vă asigura că nu provocați daune configurației camerei sau RV-ului!

Cum repar camera de spate RV?
Depanarea camerei de marșarier va depinde de tipul de problemă pe care o întâmpinați și de tipul de cameră pe care o aveți. Cu toate acestea, dacă este o cameră wireless, luați în considerare faptul că interferența semnalului este una dintre cele mai des invocate probleme. Pentru detalii complete, consultați manualul de utilizare al camerei sau consultați un profesionist.

Ar trebui să achiziționez un senzor CCD sau CMOS?
CCD și CMOS sunt două tipuri diferite de camere care sunt de obicei incluse în seturile de camere de marșarier pentru vehicule de agrement. Ambele au dezavantajele și beneficiile lor.  Camerele CCD sunt mai sensibile la lumină și, prin urmare, tind să aibă o cantitate mai mică de „zgomot” sau „granulație” decât camerele CMOS. Cu alte cuvinte, o cameră CCD va avea probabil o calitate video mai bună în general. Acestea fiind spuse, camerele CMOS sunt mai ieftine de produs, ceea ce ar putea duce la un preț mai mic pentru configurația camerei de marșarier pentru rulote și autorulote.

Concluzie
O cameră de marșarier este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți experiența de conducere RV. Veți vedea clar noaptea sau când plouă. Problemele de parcare vor fi de domeniul trecutului și veți avea un „ochi” în plus. O cameră RV poate fi un plus pentru orice RV.

Aceastea sunt câteva sfaturi utile care sper să vă ajute în luarea unei decizii cât mai corecte. Pe internet găsiți foarte multe variante de camere auto de marșarier în funcție de ce vă doriți și de bugetul alocat.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Camper-van conversie realizat de TransylVanLife – firma de conversii din Harghita

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857