29.03.2024

Atenție unde campați autorulota în offcamping – furt din camper

Mare atenție la locul unde campați autorulota în offcamping la mare pentru a evita situațiile neplăcute

Foarte multă lume experimentează mai nou turismul cu autorulota, mulții fiind încântați de acest tip de vacanță. Numai că pe lângă peisaje frumoase și marea aproape, trebuie avut grijă unde campați offcamping la mare.

Pe data de 10 august 2019, familia Constantin și-a campat autorulota Dethleffs lângă plaja Malibu din Constanța. Alături, la câțiva metri era parcată o rulotă în care locuia un paznic. În apropiere mai erau mașini ale turiștilor, condiții în care domnul Constantin a considerat că autorulota e în siguranță. Ceea ce s-a dovedit că nu este așa. Pe la ora 20:45 proprietarii autorulotei – familia Constantin, au încuiat camperul, dar au lăsat trapa de deasupra cabinei șoferului deschisă. Au mers pe plajă pentru 10 minute, iar când au revenit au sesizat că preșul din fața autorulotei era răvășit. O mică panică l-a încercat pe proprietar când s-a apropiat de camper, a deschis autorulota și după o scurtă cercetarei, a constatat că nu îi dispăruse nimic de valoare. În schimb plasa de țânțari de la trapa cabinei șoferului, era ruptă. Inițial a crezut că vre-un pescăruș a intrat în camper, dar doamna Constantin a constatat lipsa poșetei cu acte, a două chei auto și a sumei de 500 lei. În acel moment soții Constantin au conștientizat că au fost ținta unui jaf. Cu toate că la 10 metri era un paznic într-o rulotă, care în momentul evenimentului respectiv „stătea în pat cu căștile în urechi și spune că nu a văzut nimic” – ne spune domnul Constantin.

Actele au fost găsite în apă de către un salvamar, a doua zi, la 3 km distanță de locul unde era parcată autorulota.

Pe lângă daunele materiale, cu această situație a fost neplăcută și a creat un disconfort psihic soților Constantin, afectând vacanța.

Dacă alegeți să campați offcamping, aveți mare grijă unde campați autorulotele! Asigurați-vă că aveți toate ușile, ferestrele, trapele închise în momentul în care plecați de la camper. Încercați să nu lăsați autorulotele nesupravegheate, din păcate sunt din ce în ce mai multe cazuri de furturi și jafuri din autorulote și rulote.

Fotografii: familia Constantin

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Mare atenție la înălțime când conduceți autorulota

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857