21.09.2023

CARAVAN SALON 2022: alegerea vehiculelor de agrement este mai mare ca niciodată

CARAVAN SALON își va respecta și în acest an poziția de târg de top pentru sectorul de caravaning. În perioada 27 august – 4 septembrie 2022 (ziua de previzualizare din 26 august), 736 de expozanți vor prezenta în 16 hale și în spațiile exterioare, 736 de expozanți care vor prezenta autorulote, rulote și camper van-uri într-o gamă largă de prețuri.

CARAVAN SALON” este cel mai important târg de specialitate pentru acest sector. La Düsseldorf acoperim piața aproape în întregime – un USP al CARAVAN SALON. Vizitatorii nu vor găsi o selecție atât de largă de mărci, modele și amenajări la niciun alt târg de agrement. Anul acesta vom vedea din nou numeroase premiere – spectrul de vehicule expuse variază de la rulote pliabile și vehicule de familie până la vehicule mobile de lux„, spune directorul de proiect Stefan Koschke.

Creșterea constantă a cererii de autorulote și rulote a determinat mulți producători să își extindă portofoliul de produse. Pentru aceste produse suplimentare există, de asemenea, din ce în ce mai multe layout-uri și opțiuni de configurare.
Aceste evoluții sunt în beneficiul clienților, explică Daniel Onggowinarso, directorul general al Caravaning Industrie Verband e. V. (CIVD): „Caravaningul înseamnă individualitate. Autorulotele și rulotele se adaptează la planurile și nevoile turiștilor – și nu invers. Acesta este motivul pentru care industria noastră oferă comunității de fani ai caravaningului, în continuă creștere, o varietate de produse nemaiîntâlnită până acum și o multitudine de opțiuni de design. Nicăieri altundeva nu se poate vedea acest lucru atât de clar decât la CARAVAN SALON.”

Selecție largă de vehicule de bază
Având în vedere că cererea de RV-uri este în creștere de ani de zile, există tot mai multe mărci care intră pe piața vehiculelor de bază. Acesta este motivul pentru care Fiat Ducato – lider de piață până în prezent – și modelele Citroën și Peugeot de aceeași construcție – s-au alăturat de mult timp Ford, Iveco, MAN, Mercedes, Renault și Volkswagen. „Gama mai largă de șasiuri oferă nu numai mai multe opțiuni pentru clienți, ci și o mai mare libertate de proiectare pentru producători„, raportează Daniel Onggowinarso.

Continuă tendința spre rulote compacte
Fie că este vorba de autorulote complet sau parțial integrate, de modele de tip alcov sau de campervans: cererea pentru toate tipurile de campere este la un nivel record. Cu toate acestea, campervanele joacă un rol special, reprezentând segmentul cu cea mai rapidă creștere. Una din două autorulote noi este acum un campervan. Ceea ce apreciază clienții la vehiculele mai compacte este faptul că acestea sunt mai ușor de condus și, de asemenea, sunt potrivite pentru utilizarea zilnică datorită dimensiunilor lor. Statisticile relevă un efect special cauzat de lanțurile de aprovizionare perturbate: din cauza penuriei de șasiuri de vehicule pentru tipurile clasice de autorulote, modelele ultracompacte dintre campervan – de regulă fără cameră umedă din cauza dimensiunilor lor – continuă să ocupe în prezent un loc mai important în rândul înmatriculărilor noi: în comparație, există ceva mai multe vehicule de bază disponibile pentru acestea.

Soluții inovatoare de construcție ușoară pentru reducerea greutății
Numeroasele caracteristici populare ale vehiculelor disponibile vin și cu o greutate mai mare. În plus, chiar și vehiculele de bază ale autorulotelor devin din ce în ce mai grele din cauza prevederilor legale, esențiale pentru siguranță. În același timp, șoferii care au obținut permisul de conducere pentru autoturisme după 1999 au voie să conducă doar vehicule cu o greutate maximă de 3,5 tone. Aceeași greutate totală admisă se aplică și în cazul combinațiilor autoturism-rulotă. Așadar, sarcina este de a rămâne sub această limită de greutate. Pentru ca atât rulotele, cât și casele mobile să rămână agile, în ciuda numeroaselor caracteristici suplimentare, producătorii deschid în mod constant noi drumuri în ceea ce privește ingineria vehiculelor de agrement. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care CIVD, împreună cu organizația sa umbrelă europeană ECF din Bruxelles, pledează pentru creșterea greutății totale admise la 4,25 tone.

Design interior: și mai confortabil, variabil și durabil
Clienții pretențioși se așteaptă, de asemenea, la mai mult confort și la dotări suplimentare în ceea ce privește interiorul autovehiculelor – care ar trebui să fie modern, luminos și de înaltă calitate. Aici, producătorii fac legătura între componentele de înaltă calitate și aspectele de sustenabilitate. De exemplu, pentru tapițerie se folosesc din ce în ce mai multe materiale reciclate și reciclabile. În plus, amenajările mai variate și conceptele de interior adaptabile reprezintă o tendință în progres. Paturile reglabile în înălțime, componentele rabatabile din baie sau scaunele convertibile permit o utilizare și mai eficientă a spațiului disponibil și oferă spațiu suplimentar. Controlul echipamentelor de la bord prin intermediul unui smartphone este de mult timp un standard al industriei. Indicatoarele de umplere pot fi verificate de la distanță, în timp ce încălzirea și aerul condiționat pot fi controlate înainte de a reveni în vehicul.

Începând de săptămâna viitoare, vom realiza materiale de la CARAVAN SALON 2022, pentru informarea celor interesați despre noutățile din industrie.

Mulțumiri pentru sprijinul în realizarea materialelor de la CARAVAN SALON DÜSSELDORF firmelor: Camping La BUBU in Transilvania, Sepsi Szilard, Vancsa Levente Jeno-PieseRulote.roDoctorCaravan, Ruuts.travel, Joy2wander, Rolimag, Transilvania CampMotorhome.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

RVTravel.eu trips – Dobrogea, România – Tuzla

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857