29.03.2024

Caravaningul foarte popular / Vânzări excelente și atmosferă bună în sălile de expoziție

Caravaningul este foarte popular în Germania și rezintă un interes mare în rândul vesticilor în special, drept dovadă stă numărul ridicat de vizitatori în helele cu rulote și autorulote. Vânzările sunt excelente iar atmosfera este bună în sălile de expoziție

foto@MarianMocanu.ro
foto©MarianMocanu.ro
foto©MarianMocanu.ro

După prima jumătate a CARAVAN SALON DÜSSELDORF (28 august – 5 septembrie 2021), atât organizatorii, cât și expozanții fac un bilanț satisfăcător și pot raporta cifre de participare excelente pentru primul mare târg de interes general din Germania: „Până miercuri inclusiv am reușit să primim peste 100.000 de vizitatori în incinta expoziției noastre. Conceptul târgului a funcționat extrem de bine. Prin respectarea consecventă a regulilor VRT (Vaccinat, Recuperat, Testat) și datorită atitudinii cu adevărat atente a expozanților și vizitatorilor noștri, am reușit să creștem moderat cota inițială de 20.000 de vizitatori pe zi”, explică Michael Degen, directorul executiv al Messe Düsseldorf, și continuă: „Am reușit să creștem moderat cota inițială de 20.000 de vizitatori pe zi: „Pentru cel de-al doilea weekend, recomandăm vizitatorilor să folosească parcările Park & Ride din Düsseldorf și să folosească tramvaiele Rheinbahn. Biletele lor online includ călătoria gratuită dus-întors cu autobuzul și tramvaiul în zona metropolitană Düsseldorf.”
Climatul excepțional din industria de caravaning a fost confirmat în primele cinci zile ale târgului. Acest lucru este reflectat și de un sondaj realizat de Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD) în rândul membrilor săi expozanți.

foto©MarianMocanu.ro

foto©MarianMocanu.ro

foto©MarianMocanu.ro

Pentru rulote, trei sferturi dintre producători raportează un număr mai mare de afaceri încheiate decât în anul precedent – în întreaga gamă de produse. Restul de 25% au declarat că au realizat vânzări la nivelul record de anul trecut. Greu de imaginat, dar afacerile au fost și mai bune pentru autorulote. Aici, majoritatea covârșitoare de 83% dintre producători au înregistrat vânzări mai mari decât în 2020. 30% au declarat că vânzările au „crescut puternic”. Restul furnizorilor au înregistrat până acum rezultate la nivelul celor din 2020. În segmentul de case mobile, de asemenea, toate clasele de vehicule au beneficiat de această tendință, iar modelele compacte au continuat să se vândă deosebit de bine.
„CARAVAN SALON servește din nou drept model și arată ca și anul trecut faptul că datorită măsurilor de precauție potrivite, târgurile comerciale pot fi organizate în siguranță și cu succes. Atmosfera din hale este excelentă. Expozanții sunt încântați că li se oferă o platformă de vânzări atractivă, iar vizitatorii sunt fericiți că pot explora „pe viu” și în largul lor întreaga gamă de modele și produse – la urma urmei, acest lucru este posibil doar aici. Caravaningul a fost tendința nr. 1 pentru petrecerea vacanțelor încă de la pandemia COVID, dacă nu chiar înainte. Reformulând regula VRT pentru vizitatori, ați putea spune că cel mai mare târg de caravaning din lume respectă, de asemenea, regula VRP: „Visited, Reviewed, Purchased”.

foto©MarianMocanu.ro
foto©MarianMocanu.ro
foto©MarianMocanu.ro
foto©MarianMocanu.ro

„Suntem deosebit de încântați de media de vârstă scăzută a vizitatorilor și de procentul extrem de ridicat de vizitatori aflați la prima vizită”, a declarat Daniel Onggowinarso, directorul general al Caravaning Industrie Verband (CIVD).
La CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2021, 653 de expozanți din 31 de țări prezente în 13 hale și pe terenul în aer liber al centrului expozițional din Düsseldorf, 653 de expozanți vor prezenta vehicule de agrement, echipamente și accesorii pentru toate gusturile și bugetele. Pe lângă rulote, autorulote și campervan-uri, gama de produse include tehnologie pentru vehicule, componente și piese de expansiune, corturi, case mobile, accesorii și echipamente pentru caravaning și camping, îmbrăcăminte și echipamente pentru activități în aer liber, destinații turistice, precum și regiuni naturale, oferte de camping și de locuri.

Mulțumiri pentru sprijinul în realizarea materialelor de la CARAVAN SALON DÜSSELDORF: Tadam Caravan, Motorhome, GoCamper, DoctorCaravanCampero, PieseRulote.ro, Camper Team Romania, Arkus Camp România, Campermania, Smiley Camper, Aler Campers, TeePee Corbu, Vanuva.

Foto: Marian Mocanu – Trips, Photo & More/www.MarianMocanu.ro 

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Concluziile sezonului 2021 și perspectivele noului sezon 2022

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857