31.01.2023

CMT Stuttgart 2023 a depășit toate așteptările

Ofertele de caravaning și turism combinate cu inovațiile fac vizitatorii celui mai mare târg de vacanță să fie mulțumiți

În sfârșit, întregul portofoliu de caravane și turism sub același acoperiș, în sfârșit, timp pentru discuții personale și sfaturi la standuri, în sfârșit, CMT din nou. Târgul de vacanță de la Stuttgart și-a respectat încă o dată statutul de cel mai mare târg public de turism și agrement din lume. „Așteptările noastre au fost depășite cu mult„, spune Roland Bleinroth, directorul general al Messe Stuttgart. „Am reușit să primim 265.000 de vizitatori pe terenurile noastre. Expozanții noștri au fost, de asemenea, foarte mulțumiți: oamenii nu numai că au privit și au comparat, dar au și cumpărat și au comandat. Acest CMT este unul dintre cele mai bune pe care le-am experimentat vreodată.”

În plus față de târgurile subsidiare populare Bicycle and Hiking Travel, Golf and Wellness Travel, precum și Cruise and Ship Travel, de data aceasta au fost și multe noutăți”, spune Guido von Vacano, membru al Consiliului de Administrație al Messe Stuttgart, la puterea inovatoare a CMT.

CMTbusiness cu aproximativ 40 de evenimente

Programul cuprinzător pentru vizitatorii profesioniști este un alt factor de succes. În jur de 40 de evenimente au fost oferite pe platforma CMTbusiness. Fie că a fost vorba de Ziua Turismului Baden-Württemberg, RadRunde, simpozionul Green Caravaning sau Congresul New Mobility Design până la Ziua Turismului cu Autobuzul – programul special al CMT a atras în jur de 30.000 de vizitatori interesați la Stuttgart.

Fanii scufundărilor apreciază combinația dintre Interdive și ofertele de vacanță

Pentru prima dată, târgul internațional de scufundări Interdive a avut loc în cadrul CMT. Organizatorii au fost încântați de reacția extraordinară. Monika Richter, director de marketing: „Scafandrii sunt pasionați de mai multe sporturi și le place să călătorească, așa că CMT a fost cadrul potrivit. Ei sunt bucuroși să adopte noul segment și să profite de tot ceea ce are de oferit târgul de sărbători.” Un alt punct de atracție a fost termala din sălile centrului de congrese ICS International Congress Center Stuttgart. Aici s-au întâlnit atât fanii, cât și expozanții din industria de parapantă și deltaplanorism.

Recomandare ridicată pentru CMT
Vizitatorii târgului apreciază programul extins de susținere și gama largă de oferte de pe terenul de expoziție complet rezervat. Nu este de mirare că 96% dintre vizitatorii chestionați au declarat că ar recomanda târgul prietenilor și rudelor. În medie, vizitatorii petrec cinci ore la CMT pentru a obține informații de la expozanți și pentru a vedea cele 1.200 de vehicule expuse. Puțin mai puțin de un sfert dintre vizitatori călătoresc mai mult de 100 de kilometri până la Stuttgart. 11% au călătorit numai din Bavaria. Interesul vizitatorilor este echilibrat, în jur de 60 la sută, pentru ofertele turistice și pentru produsele din sectorul camping și caravaning (sunt posibile mai multe răspunsuri).

Parcarea pentru rulote și parcările suplimentare din „Motel CMT” sunt, de asemenea, foarte frecventate: târgul înregistrează un număr record de 9667 de vehicule care înnoptează.

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro

Industria de caravaning: cerere în toate domeniile
CMT 2023 a fost un mare succes pentru sectorul de caravaning, rezumă Hermann Pfaff, președintele Asociației industriei de caravaning CIVD. „Aici nu au fost doar privitori, ci și persoane cu adevărat interesate.” Pentru industria de caravaning, CMT este, de asemenea, un indicator important pentru începutul noului sezon. „Apariția noastră a fost foarte bine primită de vizitatori, a fost un început de an reușit!” Matthias Euch, membru al Comitetului Executiv al Asociației germane de comerț cu rulote, a fost de acord: „A fost fantastic cât de mulți vizitatori au fost aici, am avut un număr incredibil de contacte pentru prima dată. Furnizorii au fost încântați de interesul deosebit de mare manifestat în toate domeniile caravanelor, în toate categoriile de vehicule, în domeniul închirierilor și în segmentul post-vânzare, și au reușit să facă unele oferte interesante. Salutăm, de asemenea, inovațiile de produs și soluțiile digitale care devin din ce în ce mai bune și care fac viața mai ușoară pentru afacerile comerciale.”

Deplasare sponsorizată de Smiley Camper

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Statistica privind participările firmelor la Convenția Anuală de Caravaning din România

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857