29.03.2024

Grecia anunță o grevă națională a transportului maritim pentru 24 de ore

Dacă aveți în plan să călătoriți cu rulota, autorulota sau cu autoturismul în insulele din Grecia, să aveți în vedere că pe data de 3 iunie va fi o grevă națională a transportului maritim.

Federația Maritimă Greacă a anunțat o grevă națională, între orele 00:01 și 24:00 pe data de 3 iunie 2021. Circulația tuturor categoriilor de nave în toată Grecia va fi suspendată timp de 24 de ore, informează site-ul camping.bg. Grevele sunt urmare a unui nou proiect de lege legat de modificările legislației muncii în Grecia.

Conform informațiilor ambasadei noastre din Atena, un protest organizat de sindicatele din transportul maritim grecesc, este programat pentru 3 iunie 2021, protesc care va începe la ora 10:00 în Piața Karaiskaki din Pireu.

Pentru verificarea condițiilor particulare de intrare și ședere prevăzute de legislația elenă, se recomandă consultarea informațiilor oficiale furnizate de autoritățile elene:

Ministerul Afacerilor Externe al Greciei (www.mfa.gr)

Ambasada Greciei din București (www.grembassy.ro)

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României la Atena sau Consulatului General al României la Salonic și să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactați în situații de urgență sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Foto: Camping.bg

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

La ce să fim atenți când cumpărăm o rulotă sh

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857