29.09.2023

La Plovdiv a fost înființată o asociație a proprietarilor de campinguri din Bulgaria

În Bulgaria s-a înființat Aociația Operatorilor de Camping – asociația profesională a proprietarilor de camping

În perioada 19 – 20 martie 2022 a avut loc o întâlnire a proprietarilor de campinguri din țara vecină, pentru a discuta și a înființa o organizație profesională pentru acest sector. Evenimentul a fost organizat de Camping.bg și găzduit de Glamping Alliance în orașul Plovdiv.
Inițiativa a fost susținută de 25 de campinguri din toată țara.
Pe parcursul celor două zile ale reuniunii, proprietarii de campinguri au discutat despre problemele acestui tip de turism în Bulgaria și despre posibilele soluții de creștere a numărului de turiști în camping. Au fost adoptate statutele organizației și a fost aleasă conducerea.
Organizația profesională a proprietarilor de campinguri are ca scop reprezentarea intereselor comune ale industriei bulgare de camping, crearea condițiilor și încurajarea dezvoltării turismului de camping în Bulgaria, promovarea țării noastre ca destinație preferată pentru turiștii străini, etc. Aceasta va ține legătura cu membrii săi și îi va asista, îi va reprezenta în fața instituțiilor, va participa la elaborarea de reglementări, va promova îmbunătățirea calității serviciilor oferite de campingurile din Bulgaria și va încuraja dezvoltarea turismului de camping în țara vecină.

Toți participanții la reuniunea inaugurală s-au unit în jurul ideii că turismul de camping are un potențial uriaș în Bulgaria și doar eforturile unite ale tuturor celor din industrie pot da un impuls puternic pentru a rezolva problemele care reprezintă obstacole în calea dezvoltării acestui tip de turism.
Cinci persoane – reprezentanți ai campingurilor din diferite părți ale țării – au fost alese în Consiliul de Administrație al organizației, iar Radoslav Minkov a fost ales primul președinte al acesteia.
Organizația este deschisă pentru membrii din toate locurile din țară care oferă cazare pentru rulote, autorulote și corturi, bungalouri și unități glamping.

Înregistrarea oficială a Asociației este în curs.

Sursa & foto: Camping.bg

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Talciocul de rulote – Bazar rulote

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857