30.09.2023

Vrei să mergi cu autorulota în Austria? Ce trebuie să știi!

Austria este renumită pentru pârtiile de ski și mulți turiști cu autorulotele din toată Europa merg an de an să skieze în Austria.

Dacă ați decis să mergeți cu autorulota la ski de Sărbători, trebuie să știți că frontierele Austriei sunt deschise pentru majoritatea țărilor europene fără restricții.

Reguli speciale în vigoare din 19 decembrie 2020 până la 10 ianuarie 2021

Când ajungeți în Austria, nu este necesar să prezentați un test PCR negativ. Cu toate acestea, trebuie să puteți demonstra că nu ați călătorit în afara Austriei sau a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Dacă ați vizitat alte țări în ultimele zece zile (lista țărilor aici), trebuie să prezentați un test PCR negativ la intrarea în Austria, care trebuie să nu fie mai vechi de 72 de ore. În caz contrar, trebuie să intrați în carantină timp de zece zile. Puteți alege să faceți un test în acest timp pe cheltuiala dvs. Un rezultat negativ pune capăt perioadei de carantină. Dacă doriți doar să tranzitați Austria fără oprire sau escală, nu trebuie să aveți testul făcut.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență actualizează lista țărilor din zona galbenă (vezi articol), pentru care se instituie măsura carantinei de 14 zile asupra persoanelor care sosesc în România din aceste țări. Pe fondul creșterii incidenței persoanelor infectate, Austria se află pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut. La întoarcerea în țară din Austria este obligatorie carantina de 14 zile sau există posibilitatea efectuării unui test PCR în ziua 8 a carantinei. În cazul în care testul este negativ, carantina poate fi oprită dupa 10 zile.

Mai multe detalii despre intrarea în Austria găsiți pe site-ul https://www.austria.info

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Taxă de asigurare prohibitivă pentru proprietarii de autorulote

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857