21.05.2024

Cu autorulota la meci de fotbal CFR – Celtic

Avantajul unei autorulote când călătorești, este că poți să vezi un meci european, inopinant.

Recunosc că fotbalul nu este pasiunea mea principală, mă mai uit din când în când la televizor, dar dacă tot m-am aflat la Cluj-Napoca în delegație, am profitat de ocazia oferită de un prieten de a mă invita la meciul de fotbal CFR – Celtic. Am parcat autorulota la câțiva km de stadionul celor de la CFR, undeva într-o zona destul de liniștită și la ora 20:00 căutam un taxi care să mă ducă în Gruia.

Accesul în stadion a fost foarte destul de ușor, față de accesul la Arena Națională de exemplu. Am ajuns pe locul meu și am așteptat liniștit să înceapă partida. În zona în care am fost eu, am văzut familii, copii, bătrânei, mi-a plăcut că atmosfera era civilizată, fără „cefe late” sau „huligans”, fără înjurături cum eram eu obișnuit cu „suporterii” de pe stadioanele din București din perioada când lucram ca fotoreporter și mergeam la meciurile de fotbal din capitală.

Recunosc că am rămas plăcut surprins de faptul cum suporterii clujeni își încurajau echipa, dar și de suporterii scoțieni care se aflau în imediata mea apropiere. A fost un „dialog” frumos și civilizat al galeriilor. Felicitări echipelor și galeriilor deopotrivă. Pentru mine a fost un spectacol frumos!

În schimb nu pot să nu remarc consumul excesiv de fast food și băuturi carbogazoase atât de nesănătoase, cosnumate cu nesaț de aproape toți cei din jurul meu, fie că erau adulți sau copii. La ieșire în schimb am văzut câțiva suporteri care au dus pungile de chipsuri la coșurile de gunoi care erau amplasate pe traseul de ieșire din stadion.

Exista încă speranță!

Despre fotbal… nu mă pricep cum am spus. Eu am fost la un spectacol!

Un minus al Clujului este serviciul de taxi. După finalul meciului am căutat 40 de minute un taxi disponibil să mă ducă la locuința mea mobila, aflată la mai puțin de 4 km de stadionul din Gruia. Într-un final am găsit un taxi care m-a dus pană la autorulotă. La 12 noaptea am deschis o bere rece în camper după un spectacol sportiv frumos. Mulțumesc prietenului pentru șansa să văd un asemenea spectacol.

Succes CFR!

Text: VANgabond

Rabla – programul prima (și ultima) rulotă

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857