03.02.2023

Sărbători pascale în autorulotă, în Deltă la Murighiol

Cum ne-am petrecut Paștele în 2016 la Murighiol în Deltă, cu autorulota

Era sfârșit de aprilie 2016, când ne-am pus la drum cu autorulota. Ne-am decis  să petrecem Paștele în zona Deltei, la Murighiol. Nu mai fusesem niciodată acolo.

Când am ajuns în Murighiol era deja 10 seara și cum nu cunoșteam zona, am campat pe o pajiște la marginea localității după ce am vizitat două campinguri care nu ne-a plăcut.

A doua zi dimineață am văzut balta în fața camperului cam la 30 de metri iar gâștele se plimbau agale prin fața autorulotei.

În timp ce ciorba de miel se pregătea la foc mic, eu am plecat să descopăr locurile din împrejurimi și să fac ce îmi place – să fotografiez.

Plimbându-mă prin jur, am cunoscut-o pe doamna Geta, vecina de la casa de alături care ne-a invitat în ziua de Paște la o ciorbă de pește făcută „ca la mama acasă”. Au venit și câțiva localnici la autorulotă de ne-au adus ouă vopsite, pască, cozonac, vin, pește prăjit, a fost minunat.

A doua zi de Paște am ieșit la plimbare în sat la pas și așa am ajuns pe malul lacului Murighiol, unde am admirat în orăcăitul broaștelor un superb și liniștitor apus de soare.

Așa ne-am petrecut Paștele în 2016.

Dacă v-a plăcut, vă aștept cu comentarii la video și nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube!

Text & montaj: Marian Mocanu/VANgabond

Plimbare prin satele mai puțin turistice ale României

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857