22.07.2024

Sarti, o sat liniștit din peninsula Sithonia, Grecia – sfârșit de septembrie 2022

La sfârșitul lunii septembrie 2022 am călătorit în Grecia, la Sarti. De data aceasta am mers cu autocarul.

Sarti este un sat în peninsula Sithonia, Grecia. Numele provine de la așezarea grecească antică din apropiere, Sarta, dar satul actual a fost colonizat după 1923 de către refugiații greci din insula Afissia (acum Avsa, în largul coastei Anatoliei), după războiul greco-turc.

Astăzi, Sarti este o destinație turistică populară, în special în timpul verii, când mulți turiști vizitează plajele din zonă. Este, de asemenea, una dintre cele mai utilizate locații pentru ascensiunea pe Muntele Itamos. Muntele Athos este vizibil de pe plajele orașului, precum și de pe dealurile care domină Sarti.

Sarti este un sat relaxat, cunoscut pentru promenadele de pe plajă din jurul unui golf stâncos, unde barurile și tavernele se umplu vara. Străzile abrupte duc spre o parte veche a satului, cu case vopsite în alb și magazine care vând plăci ceramice pictate și miere locală. Răsăriturile de soare sunt frumoase văzute de pe plaja din Sarti, cu Muntele Athos la orizont.

Într-o zi am luat o barcă spre Ammouliani și am mers de-a lungul Muntelui Athos pentru a vedea mănăstirile de pe partea vestică. M-am plimbat și am fotografiat Sarti în lumina caldă de sfârșit de septembrie. În altă zi am făcut o plimbare prin pădurea de măslini până la Mănăstirea Xiropotamou.

Vedeți montajul din fotografii pe canalul de youtube!

Marian Mocanu – Trips, Photo & More/www.MarianMocanu.ro 

Sfarsit de februarie – tura 4×4 in Dobrogea

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857