Energie oriunde aveți nevoie de ea cu bateria portabilă Portable Power Station PPS500 de la Teleco. Testată pe plajă la Vama Veche dar și în pădure pe lângă Sighișoara
Grupul Teleco prezintă noile stații de alimentare portabile marca Telair, concepute pentru a vă asigura că aveți întotdeauna la dumneavoastră toată energia de care aveți nevoie. Dispunând de baterii litiu-fier-fosfat (LiFePO4), cele două stații pot alimenta sarcini de diferite tipuri, modelul PPS500 oferind 460 Wh, iar PPS1000 1110 Wh. În comparație cu valorile întâlnite în mod normal la vehiculele de agrement, aceasta înseamnă 38Ah și respectiv 93Ah la 12 volți. În curent alternativ, modelul mai mic garantează o putere de până la 500 de wați, în timp ce cel mai mare oferă 1000 W și poate atinge o putere de vârf de 2000 W.
Prezența unui invertor cu undă sinusoidală pură permite alimentarea, fără riscuri, sarcini echipate cu motor electric, precum și dispozitive electronice, în timp ieșirea de 12 Volți / 8A este potrivită pentru orice utilizare „generic” datorită tipului priză brichetă prezentă pe PPS1000 și adaptorul similar furnizat cu PPS500. Ieșirile USB și USB-C au caracteristici diferite în funcție de produs. La Portable Power Station mai mică există patru standard (5V pentru 2,1 amperi), în timp ce pe cea mai mare există două standard și unul de tip Quick Charge 3.0. Acesta din urmă vă permite să vă reîncărcați la o tensiune de 5, 9 sau 12 Volți, respectiv cu un curent de 3, 2 sau 1,5 amperi. De asemenea, diferențiat portul USB-C: 5V / 3A pe modelul de bază, 60 Watt putere la 5, 9, 12, 15 sau 20 volți (întotdeauna la 3 amperi) pe cel mai puternic. Pentru reincarcare, Centralele Portabile Telair pot folosi reteaua electrica normala de 220V (prin sursa de alimentare externa), priza de bricheta de 12V sau un panou solar, datorita regulatorului de incarcare integrat. Modelul PPS500 arată nivelul de încărcare a bateriei printr-o serie de LED-uri, în timp ce PPS1000 are un afișaj practic unde sunt evidențiate și starea sistemului și ieșirile în uz. Temperatura de funcționare variază de la -20 grade Celsius (-10 pentru PPS1000) la +60, asigurând astfel utilizarea în toate condițiile de mediu. datorită regulatorului de încărcare integrat. Modelul PPS500 arată nivelul de încărcare a bateriei printr-o serie de LED-uri, în timp ce PPS1000 are un afișaj practic unde sunt evidențiate și starea sistemului și ieșirile în uz. Temperatura de funcționare variază de la -20 grade Celsius (-10 pentru PPS1000) la +60, asigurând astfel utilizarea în toate condițiile de mediu. datorită regulatorului de încărcare integrat. Modelul PPS500 arată nivelul de încărcare a bateriei printr-o serie de LED-uri, în timp ce PPS1000 are un afișaj practic unde sunt evidențiate și starea sistemului și ieșirile în uz. Temperatura de funcționare variază de la -20 grade Celsius (-10 pentru PPS1000) la +60, asigurând astfel utilizarea în toate condițiile de mediu.
Un sistem de ventilație forțată care intră în funcțiune, elimină automat căldura în exces în caz de nevoie. Ambele soluții sunt protejate împotriva supraîncărcării, scurtcircuitului, supratemperaturii și încărcării sau descărcarii excesive. Centralele portabile Telair sunt rezultatul experienței Teleco Grup din sectorul bateriilor litiu-fier-fosfat (LiFePO4) pentru vehicule de agrement, pe care compania il ofera de ceva vreme cu capacitati de 100, 160 si 200Ah. În ceea ce privește tehnologia de bază, singura diferență substanțială a TLI Extra și TLI Extra PRO față de Centralele Portabile este forma celulelor folosite la realizarea acumulatorului: prismatică în loc de cilindric. „Rata de eșec” foarte scăzută caracterizează bateriile TLI Extra și TLI Extra PRO: de când au intrat în oferta Teleco Group, aproximativ un produs din o mie a revenit în asistență.
Am luat o baterie Teloco PPS500 și încep să o descopăr în diferite situații. Până acum am lucrat pe plajă la Vama Veche dar și în pădure pe lângă Sighișoara.
De acum nu îmi mai fac griji cu privire la locul unde campez! Cel puțin pentru energia de care am nevoie pentru încărcat laptop, telefoane, baterii – de acum stau liniștit.
Vreau să încerc să văd cât pot lucra cu laptop-ul conectat la PPS500, fără panou solar dar și cu panou solar.
Bateria a fost luată de aici: https://doctorcaravan.ro
În video vedeți prezentarea bateriei Teleco PPS500
RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania
Camper-van conversie realizat de TransylVanLife – firma de conversii din Harghita