21.07.2024

Tură foto în Islanda

Islanda, țara Gheții și a Focului! Insula conține vulcani activi și izvoare geotermale. Interiorul ei constă în principal dintr-un platou caracterizat de câmpii nisipoase și de lavă, munți și ghețari, din care mai multe râuri glaciare curg către mare prin câmpia litorală. Islanda este încălzită de Curentul Golfului și are o climă temperată, în ciuda latitudinii mari la care se află, în apropierea cercului polar de nord. 

În perioada 15-27 iulie, împreună cu Extrem Travel vom organiza o tură foto în Islanda. Pentru cei interesați, mai jos este programul detaliat al excursiei de 13 zile. Pentru informații suplimentare și plata avansului contactați Extrem Travel la tel: 0722-230079; 0368-401634 sau email: office@extreme-travel.ro

Pret PROMO 2500 Euro

Ziua 1 – Reykjavík

Ajungem la Keflavík și luam FlyBus pentru a merge să ne cazam.
Zi libera pentru a explora Reykjavík și a vizita muzee, galerii, magazine și piscine cu apa geotermala.

Ziua 2 – Reykjavík – Golden Circle – Reykjavík

Azi vom face cel mai popular tur de o zi din Islanda: Golden Circle – cea mai buna cale de a înțelege istoria, cultura și geologia Islandei. Vom putea vizita izvoare de ape geotermale, cascade, gheizere și faimosul Parc Național Thingvelir.

Ziua 3 – Snæfellsnes

După micul dejun, ne îndreptam spre Helnar, pe coasta de sud a peninsulei Snæfelsnes. Drumul ne va lua aproximativ 3 ore. Aici, avem o frumoasa panorama spre ocean în sud și spre misticul ghetar în nord. După-amiaza vom face o excursie de-a lungul coastei pentru a cunoaște zona și vom vizita ghetarul.

Ziua 4 – Snæfellsnes

Astăzi vom putea merge sa observam balenele la Ólafsvík, putem face o excursie cu barca la Arnarstapi, sa vizitam vestita plaja de lava cu roci magmatice din Djúpalónssandur sau să facem hipism la o ferma de cai din apropiere. Ca alternativa avem o excursie cu ferry-boat-ul la fiordurile din nordul Islandei.

Ziua 5 – Akureyri

Vom continua traseul spre est și vom vizita Akureyri, minunata ‘capitala’ a nordului Islandei, vestita pentru frumoasele sale cladiri din lemn, situata în partea sudica a fiordului Eyjafjörður – cel mai lung din Islanda. Astăzi avem ocazia să vizitam pe jos orașul și grădinile sale botanice, sa vizitam localitatile din apropiere sau să facem o plimbare cu ferry-boat-ul la pitoreasca insula, Hrísey.

Ziua 6- Mývatn

Dimineața vizitam Mývatn, numit și paradisul pasarilor. Petrecem după-amiaza și seara într-o tura de hiking în ‘jungla de lava’ din Dimmuborgir.

Ziua 7 – Mývatn

Zi libera pentru a explora regiunea – izvoare termale ( vizitarea Bailor Naturale Jarböðin), cascade, gropi ce emana sulf și satul Húsavík – punct de observare a balenelor.

Ziua 8 – Fiordurile de est – Seyðisfjörður/Egilsstaðir

Astăzi ne vom indrepta spre fiordurile estice ale Islandei și vom rămâne peste noapte la o pensiune din Egilsstaðir, important centru comercial al regiunii. Vom explora aceste minunate fiorduri și ne vom simți de parca ne-am întors în timp cu o suta de ani .

Ziua 9 – Sud-est-ul Islandei – Jökulsárlón – Skaftafelll

Ne deplasam de-a lungul fiordurilor de est cu posibilitatea de a ne opri pentru prânz într-un port pescaresc în Höfn, pe coasta de sud-est a Islandei. După amiaza continuam traseul pana la laguna glaciara, Jökulsárlón. Optional putem face o plimbare cu barca printre minunatele iceberg-uri. Apoi ne îndreptam spre est, către Parcul Național Skaftafell situat sub cel mai mare ghetar al Europei, Vatnajökul. Vom petrece urmatoarele 2 nopti la un hotel sau o pensiune din apropierea acestui Parc Național.

Ziua 10 – Parcul National Skaftafell

Astăzi vom explora pe jos parcul național și vom face o vizita la o ‘limba’ a ghetarului în apropiere de minunata cascada Svartifoss. Putem face de asemenea o vizita la sanctuarul pasarilor din apropiere de Skaftafelll.

Ziua 11 – Sud-vestul Islandei

Astăzi ne vom indrepta spre vest pentru a explora regiunile fertile, cu ferme din Islanda și plajele de lava situate de-a lungul coastei. Vom petrece urmatoarele 2 nopti la hoteluri sau pensiuni tipice zonei.

Ziua 12 – Sud-vestul Islandei

Astăzi putem explora cu mașini 4×4 vaile raurilor sau putem face o scurta excursie cu ferry-boat-ul la Insulele Westman plecând din noul port al coastei de sud, deschis în 2010. Ca o alternativa avem petrecerea întregii zile pe insule. În aceasta zi vizitam de asemenea cascadele Seljalandsfoss si Skógafoss situate de-a lungul rutei noastre. Putem lua cina la un restaurant unde se servesc homari și fructe de mare, Hafið Bláa, restaurant ce ne ofera și o minunata panorama spre Atlanticul de nord. Cazare la hotel.

Ziua 13 – Blue Lagoon

După micul dejun ne îndreptam spre vest, spre celebra Laguna Albastră unde putem face o bine-meritata baie. După prânz facem o scurta excursie de-a lungul coastei peninsulei Reykjanes înainte de a ne deplasa către aeroportul Keflavík pentru a ne întoarce acasă.

Pretul include:

 •  Biletele de avion pentru cursele interne si internationale
 •  Taxele de aeroport
 •  Transferuri + transport
 •  Insotitor de grup roman.
 •  Cazarela pensiune in camera dubla
 •  Masa mic dejun

Pretul nu include:

 • Taxele de intrare in rezervatii (Laguna Albastra- aprox. 150 euro)
 • Alte mese decat cele specificate in program (aprox. 40 euro/zi)
 • Bauturile alcoolice si nealcoolice
 • Activitatile optionale (croaziera observare balene-aprox. 150 euro/ pers.)
 • Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program
 • Asigurari de calatorie (recomandam medicala si Storno)Text & foto: Marian Mocanu/VANgabond

Sărbători pascale în autorulotă, în Deltă la Murighiol

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857